Social

Primele 300 de locuinte ANL asteapta sa fie vindute

Doina Ganea
30 ian 2010 918 vizualizări
Pretul de vinzare al locuintelor ANL nu a fost stabilit nici pina acum

Cele 295 de locuinte pentru tineri construite primele in Focsani prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) ar fi trebuit scoase la vinzare, potrivit legii, dupa implinirea termenului de 5 ani de la repartizarea lor, insa acest lucru nu s-a intimplat nici la mai bine de 7 ani de la darea lor in folosinta. Oficialii Primariei municipiului Focsani au tot asteptat clarificari de la Guvern, care au venit abia anul trecut. Potrivit primarului Decebal Bacinschi s-a inceput imediat procedura de scoatere la vinzare care s-a dovedit a fi mai greoaie decit se astepta. Din acest motiv, nici acum, valoarea la care vor putea fi cumparate locuintele de catre chiriasi nu este cunoscuta. "In prezent Primaria a demarat procedura de intocmire a cartilor funciare si intabulare pentru locuintele din trei scari de bloc situate pe strada Ulmului nr. 21, 3 si 5, intabularea urmind a fi finalizata in luna februarie. Se lucreaza la intocmirea caietului de sarcini pentru scoaterea la licitatie publica a serviciului de evaluare a locuintelor pentru stabilirea pretului final de vinzare", au precizat edilii Focsaniului. Conform dispozitiilor Legii 152/1998, pentru a-si putea cumpara locuinta de la ANL, chiriasii au obligatia sa nu mai aiba in proprietate o alta locuinta, sa achite integral pretul stabilit la incheierea contractului de vinzare si sa nu instraineze locuinta timp de 5 ani. De asemenea, chiriasii nu vor fi obligati sa-si cumpere locuintele. In cazul vinzarii a trei locuinte intr-un imobil, este obligatorie constituirea acestora in asociatie de proprietari, iar in cazul vinzarii a jumatate plus 1 din locuinte dintr-un imobil, centralele termice vot trece din administrarea primariei, in administrarea locatarilor. In acest an va fi perfectat cu ANL Bucuresti un protocol pentru continuarea lucrarilor la Cartierul Brailei incepind din semestrul II, etapa a II-a cuprinzind un numar de 104 locuinte. Tot anul acesta se va realiza predarea amplasamentului pe Calea Munteniei nr. 57 pentru construirea unui nou cartier cu 224 de locuinte tip P^2E^M. Potrivit primarului, Decebal Bacinschi la evaluarea locuintei se va tine cont si de performanta energetica a ANL-ului, certificatul energetic fiind obligatoriu pentru vinzarea apartamentelor. Cea mai mare parte din fondurile colectate de Primarie din vinzarea ANL-urilor va fi virata catre Agentie pentru constructia de noi cartiere. Un procent mic din bani va fi oprit de municipalitate pentru acoperirea cheltuielilor cu evaluarea sau cartile funciare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.