Social

Vrincenii au taiat de Craciun peste 1.000 de porci

Nicoleta Cristea
29 ian 2010 681 vizualizări
In luna decembrie, in abatoarele din judet au fost sacrificate nu mai putin de 607.752 de pasari, dar si 6.781 de porci si 602 de bovine.

Pe linga animalele sacrificate in spatiile autorizate, se adauga si cele taiate in gospodarii, veterinarii din judet fiind solicitati pentru a efectua examenele necesare. Astfel, in circumscriptiile sanitar veterinare din judet au fost efectuate examene trichineloscopice la 1.037 de porci, care fusesera sacrificati in gospodarii. In decembrie, cele mai multe controale au fost efectuate la carnea de porc, fiind verificate per total peste 870 de tone, cea mai mare cantitate fiind la Circumscriptia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Focsani II. Alte produse care au fost atent verificate de veterinari sint ouale, numarul acestora ridicindu-se la peste 68 de mii, dar si pestele si derivatele sale, 1.700 de tone. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.