Social

Orasul Panciu, in bezna din cauza datoriilor

Mihaela Beșleagă
27 ian 2010 864 vizualizări
Primarul Ion Petre acuza Agentia de Furnizare a Energiei Electrice ca a intrerupt iluminatul public si l-a reluat dupa un program care sa favorizeze musamalizarea a zeci de mii de Kw u directorul Ionel Preda spune ca vinovat este primarul care a acumulat datorii istorice de 1,2 milioane lei

Orasul Panciu este in bezna, incepind cu 15 ianuarie, intrucit Agentia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Focsani a intrerupt alimentarea cu energie electrica a orasului, din cauza datoriilor istorice, neachitate de Primarie inca din anul 2004, insumind la aceasta data circa 1.200.000 lei (12 miliarde lei vechi). Primarul Ion Petre acuza Agentia ca a luat decizia intreruperii curentului electric in mod "arbitrar" si ca "musamalizeaza zeci de mii de kw". "AFEE Focsani a decis, tot unilateral, sa reia furnizarea energiei electrice pentru iluminatul public in cadrul unui orar pe care doar dumnealor il stiu ("¦). Practic AFEE alege zone, cartiere si perioade de timp in care sa furnizeze energie electrica pentru iluminatul public intentionind, probabil, sa factureze acest consum Primariei", spune edilul din Panciu. Acesta dezvaluie si motivatia acestui program: «musamalizarea» a zeci de mii de kW care sint sustrasi din reteaua nationala si care, ulterior, fara nici un fel de control, ar fi facturati ca iluminat public. Primarul Petre solicita Parchetului, Prefecturii, Ministerelor Economiei si Administratiei si Internelor sa demareze o ancheta si anunta ca Primaria va refuza sa plateasca orice factura eliberata dupa 15 ianuarie. Petre a tinut sa mai informeze ca Primaria a investit in iluminatul public, in 2007, reabilitind punctele de consum, modernizind 2,5 km de retea de furnizare si inlocuind 1.600 corpuri de iluminat. "Din pacate, din data de 15 ianuarie 2010, cetatenii orasului nu pot spune ca mai traiesc ca in UE, iar la adapostul intunericului este foarte posibil sa apara si acte de huliganism si vandalism", a mai spus Ion Petre.


Directorul AFEE: "L-am tinut in brate 6 ani!"


Directorul AFEE Focsani este insa de alta parere, acuzindu-l pe edilul pancean de management defectuos, intrucit timp de 6 ani nu a reusit sa-si achite datoriile, desi a avut fonduri alocate in acest sens. "Domnul Petre isi depaseste conduita de primar, are o aroganta innascuta. L-am tinut in brate 6 ani, din 2004 are restante peste restante, i-am trimis somatii peste somatii, am pus poprire pe conturi, dar degeaba. Singurul vinovat este primarul, care, desi este de 8 ani in Primarie, a aplicat un management prost si nu a reusit sa gaseasca solutii, cum au gasit ceilalti primari, de a-si achita datoriile. La Panciu este un caz unic in Vrancea. Nu-l intreaba nimeni ce a facut in toti acesti ani cu banii alocati pentru energie", ne-a spus Ionel Preda, directorul AFEE. Acesta a adaugat ca deconectarea se genereaza automat atunci cind exista datorii. "Electrica nu este casa de binefacere pentru nimeni, daca exista datorii trebuie platite. Noi nu negociem direct cu rau-platnicii, nu se pune problema ca i-am taiat eu lumina, deconectarea se genereaza automat cind sint facturi restante. Daca este un rau-platnic este normal sa i se aplice deconectarea, apoi rezilierea contractului. Pacat de oamenii care suporta intunericul si care, probabil, au platit", a completat Ionel Preda. Cit priveste acuzatiile de "musamalizare" a kilowatilor, directorul AFEE declara ca de contori, citiri si inregistrari se ocupa Sucursala de Distributie a Energiei Electrice, condusa de Dumitru Danila si ca la AFEE iluminatul din Panciu apare in continuare ca fiind deconectat. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 9 minute, 59 secunde
de lar intreba odata cineva ce a facut cu toti banii nu numai cei pentru lumina orasul va dispare cu asa o conducere
, acum 739398 zile, 22 ore, 9 minute, 59 secunde
d-l preda are dreptate; este foarre arogant si plin de el. Poate va achita datoria d-l deputat NICA ca de... ,ce nu fac ei ptr panceni .
, acum 739398 zile, 22 ore, 9 minute, 59 secunde
d-l preda are dreptate; este foarre arogant si plin de el. Poate va achita datoria d-l deputat NICA ca de... ,ce nu fac ei ptr panceni .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.