Social

Guvernul pune conditii mai aspre angajatorilor

Daniel Garleanu
27 ian 2010 840 vizualizări
Inspectoratele Teritoriale de Munca (ITM) vor avea mai mult de furca cu agentii economici, acestia din urma fiind obligati mai nou sa inregistreze in registru elementele de identificare a salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia si tipul contractului individual de munca cel tirziu în ziua lucratoare anterioara începerii activitatii de catre salariatul in cauza.

Masura a fost luata de Guvern in urma cu o saptamina prin publicarea in Monitorul Oficial a HG 37/2010 care modifica HG 161/2006. Astfel, angajatorii trebuie sa inregistreze in registru temeiul si data incetarii contractului individual de munca si au obligatia sa transmita catre ITM registrul cel tirziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii fiecarui salariat. De asemenea, sint prevazute doua noi contraventii. Pentru neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii se sanctioneaza angajatorul cu 1.500 lei pentru fiecare contract neinregistrat, iar pentru completarea registrului cu date eronate, se sanctioneaza societatea cu amenda de la 3.500 la 5.000 lei. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.