Social

Focsanenii au ramas o zi fara apa calda

Doina Ganea
27 ian 2010 692 vizualizări
Masura guvernului de a reduce presiunea la gaze i-a lasat pe focsaneni ieri fara apa calda

De luni noapte, focsanenii racordati la sistemul centralizat al ENETSA nu au mai avut apa calda la robinet, iar caloriferele erau amortite, ca urmare a scaderii presiunii la gaze. în acest sens, in cursul zilei de ieri, societatea de furnizare a agentului termic SC ENET SA Focsani a apelat si la rezervele de pacura pentru remedierea situatiei. "In prezent avem peste 1.000 de tone de pacura pe stoc si a trebui sa apelam la aceasta rezerva pentru a creste temperatura la apa. S-o aducem cumva la 98 de grade Celsius. Daca stiam ca se va reduce presiunea la gaze luam masura mai din timp si nu lasam populatia fara apa calda o zi intreaga. Cu presiunea scazuta, avem nevoie cam de 20 de tone de pacura pe zi pentru buna functionare", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. In pofida faptului ca directorul ENET, Valter Popescu, a anuntat o crestere a consumului de gaze cu 30%, odata cu scaderea temperaturii aerului, edilul focsanean da asigurari ca facturile la caldura pentru consumatorii casnici nu se vor majora. "Pretul la gigacalorie este acelasi, tot de 148 de lei. Asa ca normal ar fi ca nici valoarea facturilor sa nu creasca", a mai precizat seful executivului local. Luni seara, din pricina temperaturilor extreme, Transgaz SA a luat masura reducerii presiunii la gaze, in conformitate cu prevederile Planului de masuri pentru situatii de urgenta in anul gazier 2009-2010, aprobat prin HG 1523/2009. In urma acestei actiuni nu s-au mai putut atinge parametrii necesari unei functionari normale, care sa asigure confortul termic in locuinte. «Avind in vedere ora tirzie la care s-a redus debitul gazelor, prima masura luata a fost sistarea furnizarii apei calde de consum pina la pornirea pe pacura. Aceasta masura a fost adoptata pentru a asigura parametrii necesari furnizarii de agent termic pentru incalzirea locuintelor", se arata intr-un comunicat al ENET SA Focsani. Conducerea societatii si primarul Decebal Bacinschi dau asigurari ca din aceasta dimineata se va reveni la programul normal de furnizare a agentului termic in oras. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.