Social

Fortele de Munca au consiliat 10.000 de someri anul trecut

Daniel Garleanu
18 ian 2010 726 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a facut public stadiul de implementare al programului de masuri active pentru combaterea somajului desfasurat pe parcursul anului 2009, pina la sfirsitul lunii noiembrie.

In conditiile in care numarul total de someri in Vrancea a depasit pragul de 10.000 si rata somajului a ajuns la 7,2%, intretinerea acestor masuri active ajuta la mentinerea echilibrului pe piata fortei de munca, dupa cum spun specialistii. Astfel, pentru combaterea ratei somajului au fost cuprinse la masuri active un numar de 11.125 de persoane, 10.000 de persoane au fost consiliate in vederea ocuparii unui loc de munca din oferta locurilor de munca vacante, iar aproape 1.400 de persoane si-au gasit un loc de munca temporar in urma implicarii AJOFM. De asemenea, au fost incadrati someri de peste 45 de ani sau sustinatori unici ai familiilor monoparentale, prin subventionarea locului de munca, au fost ajutati sa se incadreze somerii care mai au trei ani pina la pensie prin subventionarea locului de munca sau care si-au gasit de lucru intr-o localitate la distanta de peste 50 km fata de domiciliu. Au mai fost incadrati absolventii institutiilor de invatamint, prin subventionarea locului de munca, dar si persoanele cu handicap. AJOFM sustine ca si-a dat interesul si pentru incadrarea prin ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar. La majoritatea capitolelor Agentia si-a facut treaba aproape de fiecare data la limita maxima pe care de citeva ori a si depasit-o, dupa cum sustine conducerea. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.