Social

La Slobozia Bradului: munca la 416, numai pentru barbati

Iulia Crețu
18 ian 2010 584 vizualizări
Primaria comunei Slobozia Bradului are nevoie pentru lucrarile in interesul comunitatii, potrivit Legii 416/2002, numai de forta de munca a barbatilor din localitate

Anuntul a fost adus la cunostinta beneficiarilor printr-un afis lipit pe un geam al administratiei comunale. "Pentru efectuarea orelor de munca conform Legii 416/2002, incepind cu luna ianuarie 2010 se vor prezenta doar barbatii la prestarea orelor de munca", atentioneaza administratia din Slobozia Bradului. Primarul Valerica Zamfirescu a explicat "selectia discriminatorie" prin faptul ca la 416 are de finalizat numai munci destul de grele, pe care femeile nu le-ar putea realiza. In plus, potrivit functionarilor din comuna, la 31 decembrie 2009 erau 1.300 de beneficiari, din care 450 de titulari. Cu obligativitate de munca figureaza, pentru Legea 416, numai 250 de sateni. Din totalul celor care s-au inscris pentru ajutor social, majoritatea sint barbati. La inceputul saptaminii, in fata Primariei se adunasera ciorchine femeile din comuna pentru a afla "cind vin banii". In acest moment, cei din Primaria Slobozia Bradului spun ca nu au restante salariale de achitat, insa s-a inregistrat o intirziere pentru plata contributiilor aferente lunii decembrie 2009. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.