Social

Penitenciarul Focsani mai are nevoie de personal

Nicoleta Cristea
18 ian 2010 843 vizualizări
Cu toata criza financiara, angajatii model au fost recompensati

Organigrama Penitenciarului Focsani este acoperita intr-o proportie de numai 73,4%, iar anul acesta lucrurile ar putea sa devina si mai acute, in urma pensionarilor care se anunta. Astfel, anul acesta, penitenciarul ar putea sa ramina fara trei persoane care lucreaza ca si contabili in unitate, si care si-au anuntat intentia de a se pensiona, astfel incit lipsa specialistilor in domeniu s-ar putea face resimtita. "Chiar daca am reusit pe final de an sa incadram agenti, inca ne confruntam cu lipsa de personal la sectorul siguranta, gradul de ocupare fiind de 74%. Si in ceea ce priveste sectorul de asistenta psiho-sociala si reintegrare avem nevoie acuta de specialisti", a precizat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Anul trecut din unitate s-au retras la pensie doi ofiteri si 11 agenti, iar concursurile organizate nu au reusit sa suplineasca lispa de personal care exista inca de la inceputul lui 2009. Desi anul trecut a fost unul de criza, angajatii penitenciarului care au avut rezultate bune si foarte bune in activitate au fost recompensati. Astfel, 14 dintre cei merituosi au primit un spor de pina la 50%, in timp ce alti 27 au fost decorati cu semnul onorific "In serviciul patriei". Nici abaterile angajatilor nu au fost trecute cu vederea. Astfel, anul trecut au fost aplicate sapte sanctiuni disciplinare, trei dintre acestea constind in diminuarea drepturilor salariale cu 5-10%, pentru maxim trei luni, restul fiind "trasi de urechi" prin mustrari scrise. Doi dintre cei carora le-a fost taiat din salariu sint agentii de paza care l-au scapat din ochi pe detinutul care a evadat in iulie de la punctul de lucru din Dumbravita. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.