Social

Confectiile concediaza preventiv

Daniel Garleanu
13 ian 2010 1073 vizualizări
13 angajatori vrinceni anunta reduceri de personal

Unul dintre cele mai puternice domenii de activitate din industria vrinceana da semne de oboseala. Primul motiv pentru care sectorul de fabricare a articolelor de imbracaminte nu mai este la fel de profitabil pare sa fie criza financiara care le-a redus europenilor bugetul alocat garderobei. Pe rind, citiva angajatori din confectii au anuntat inca de la inceputul anului disponibilizari in societatile pe care le administreaza. Numai in ultimele trei luni au fost depuse la Inspectoratul Teritorial de Munca decizii de concediere pentru 92 de angajati de la 12 angajatori din domeniul cu pricina. De asemenea, din partea Prodecom SRL Vinatori a sosit o notificare de concediere colectiva pentru 123 de persoane planificata pentru perioada 26-31 ianuarie, insa dupa cum ne-a declarat conducerea, a fost doar o masura precautie. "A fost ca o masura de precautie ca, in caz ca vor aparea probleme, noi sa fim pregatiti cu preaviz. Comenzi sint acum pentru toata luna. Anul trecut au fost ceva probleme si din acesta cauza am dorit sa fim pregatiti", ne-a declarat unul dintre administratorii Prodecom Vinatori, Cristina Ciusleanu. Marii angajatori ai domeniului confectiilor textile inca nu dau semne de restructurari de personal, chiar daca regimul lohn se afla pe un trend descendent. Din partea grupului Sorste, cel mai mare angajator din domeniu, ITM Vrancea nu a primit pina la aceasta data nici o notificare cu privire la disponibilizari, iar Incom Vranco SA este intr-o continua cautare de personal calificat in meseria de confectioner-asamblor articole din textile si muncitor necalificat pentru care oferteaza zi de zi peste 100 de locuri. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.