Social

Incep controalele pe Legea antifumat!

Raluca Manolache
11 ian 2010 645 vizualizări
Inspectorii de la Sanatate Publica vor verifica daca locurile pentru fumat din baruri si restaurante sint delimitate si ventilate

Pentru a se asigura ca in Vrancea se respecta Legea antifumat, inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) au demarat o serie de controale. Acestia vor face vizite in unitatile publice, dar si in magazinele in care se vind tigari. Normele de care ar trebui sa tina cont agentii economici au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2009. "Vom avea o actiune tematica de verificare a respectarii Legii 349/2002 care se refera la produsele de tutun. Se urmareste comercializarea pachetelor de tigari si daca se respecta sau nu spatiile destinate fumatorilor si nefumatorilor in unitatile publice. Anul trecut au fost probleme. Speram ca anul acesta sa fie mai putine. In urma vizitelor facute cu ocazia altor controale am vazut ca, in general, agentii mari respecta normele. Probleme ar putea fi in unitatile mai mici", a precizat dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct al directiei de control in sanatate publica. Astfel, se va verifica daca locurile pentru fumat sint delimitate si ventilate corespunzator, in conditiile in care in restaurante si baruri locurile speciale pentru fumatori nu trebuie sa reprezinte mai mult de 50% din suprafata totala a localului. Acestea trebuie neaparat izolate de spatiile pentru nefumatori. Localurile sub 100 mp pot alege sa functioneze ca unitati in care se fumeaza sau unitati in care nu se fumeaza, dar acest lucru trebuie adus la cunostinta clientilor, prin panouri. Inspectorii vor verifica daca se comercializeaza produse din tutun in incinta si in jurul spitalelor si unitatilor de invatamint. Se va avea in vedere si faptul ca se interzice distribuirea gratuita a produselor din tutun tinerilor cu virsta sub 18 ani, cit si sponsorizarea evenimentelor si activitatilor destinate acestora cu acest tip de produse. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.