Social

Spitalele ar putea fi comasate

Raluca Manolache
7 ian 2010 811 vizualizări
Din acest an unitatile spitalicesti ar urma sa treaca in subordinea primariilor u managerul de spital va putea fi numit de catre primar

Spitalele se vor putea comasa pentru a utiliza mai eficient resursele materiale si de personal. Aceasta este dorinta Ministerului Sanatatii, care a emis in acest sens un proiect de ordonanta de urgenta care se afla in dezbatere publica pina pe 28 ianuarie. Conform actului prin care se doreste modificarea si completarea Legii privind reforma in domeniul sanatatii, comasarea ar urma sa se faca pe criterii teritoriale si in functie de distanta, precum si in functie de specificul serviciilor de sanatate acordate. Aceasta ordonanta a aparut si ca urmare a faptului ca in acest an spitalele ar urma sa treaca in subordinea primariilor, in conformitate cu strategia de descentralizare in domeniul sanatatii. "în functie de competente, spitalele pot fi clasificate pe categorii. Structura organizatorica, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului si a denumirilor pentru spitalele publice al caror management a fost transferat, potrivit legii, catre autoritatile administratiei publice locale, se aproba prin hotarire a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti, respectiv a consiliilor locale, la propunerea managerului, cu avizul conform al Ministerului Sanatatii", se precizeaza in acelasi proiect. De altfel, primarii se vor putea implica in numirea managerului de spital. "Managerul, persoana fizica sau juridica, incheie contract de management cu Ministerul Sanatatii, cu ministerele, respectiv institutiile cu retea sanitara proprie, cu autoritatile administratiei publice locale, dupa caz, pe o perioada de maximum 3 ani. Contractul de management poate inceta inainte de termen, in urma evaluarii anuale efectuate pe baza criteriilor de performanta stabilite prin ordin al ministrului sanatatii", se arata in proiect. Daca mandatul este dus la bun sfirsit, el poate fi prelungit pe o perioada de 3 luni, maximum de doua ori, perioada in care se organizeaza concursul de ocupare a postului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.