Social

Alti 137 de muncitori dati afara

Daniel Garleanu
7 ian 2010 959 vizualizări
La sfirsitul lui 2009 rata somajului in Vrancea era de 7,4%, cu 3% mai mult decit in perioada similara a anului 2008

Concedierile nu s-au oprit odata cu trecerea in 2010 si pentru 137 de vrinceni anul nou a adus vesti proaste. Doi agenti economici din judet, din domeniul confectii, au hotarit sa stopeze contractele de munca in luna ianuarie pentru 126 de muncitori, concediere colectiva, respectiv 11 muncitori, concediere curenta. Cu toate ca domeniul fabricarii de articole de imbracaminte este intr-o continua cautare de personal, iata ca doua societati din acest domeniu isi reduc personalul. La sfirsitul anului, judetul Vrancea numara nu mai putin de 11.220 de someri, dintre care 5.345 indemnizati. Daca la 31 decembrie 2009 rata somajului era de 7,4%, in aceeasi perioada a anului 2008 erau doar 6.677 de someri si o rata de 4,4%, conform datelor furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea. Cei care vor iesi din cimpul muncii din societatile de confectii care concediaza isi pot schimba locul de munca in scurt timp, dat fiind faptul ca AJOFM a identificat pentru perioada 6-13 ianuarie 132 de locuri de munca vacante in domeniu. Din totalul de 144 de posturi libere, cei interesati de un loc de munca pot opta si pentru un job ca sofer, amanetar sau muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide. De asemenea, cei care isi doresc sa treaca granita in speranta ca vor gasi un post mai bun sau mai bine platit pot consulta oferta AJOFM. Tari ca Germania, Danemarca, Marea Britanie, Spania si Belgia asteapta cetateni romani cu chef de munca. Lista posturilor vacante poate fi consultata integral la sediul AJOFM. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.