Social

Strainii pot munci in Vrancea si in 2010

Raluca Manolache
30 dec 2009 784 vizualizări
30 de firme vrincene au lucrat cu muncitori straini in acest an. Bengalezii de la Incom Vranco au fost trimisi acasa

Oamenii de afaceri din Vrancea pot apela si anul viitor la forta de munca straina, asa cum s-a intimplat si pina acum. In 2010 vor fi eliberate 8.000 de autorizatii de munca pentru strainii care doresc sa munceasca in tara noastra. "Prezenta hotarire stabileste un numar total de 8.000 de autorizatii de munca ce vor fi eliberate in anul 2010 strainilor care doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze munca in Romania in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina", a mentionat seful Serviciului pentru Imigrari Vrancea, comisarul Dumitru Amititeloaie. Astfel, anul viitor vor putea fi emise 5.500 autorizatii de munca pentru lucratorii permanenti, 1.000 autorizatii pentru lucratorii detasati, 400 de autorizatii pentru lucratorii sezonieri si altele 200 pentru lucratorii stagiari. Vor mai putea fi acordate 100 autorizatii de munca nominale, 500 pentru sportivi si 300 pentru lucratorii transfrontalieri. Anul acesta doar 30 de agenti economici din judet au apelat la forta de munca straina, muncitorii fiind adusi din Republica Moldova, Turcia sau China in general pentru firme mixte. Pe timp de criza financiara au fost insa si situatii in care oamenii de afaceri au renuntat la contractele pe care le aveau cu strainii din spatiul extraeuropean. Asa se face ca cei aproape 100 de bengalezi veniti la munca in Focsani, la firma de confectii IncomVranco SA, au fost nevoiti sa isi faca bagajele si sa se intoarca acasa. Aceasta in contextul in care recesiunea a redus drastic numarul locurilor de munca si pentru vrinceni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.