Social

Recesiunea a ocolit Spitalul Militar din Focsani

Raluca Manolache
30 dec 2009 2133 vizualizări
In 2010, pe linga reparatii capitale, se doreste infiintarea unui compartiment de geriatrie si unul pentru cei care sufera de diabet

Spitalul Militar din Focsani a reusit sa se mentina pe linia de plutire in acest an, chiar daca in tot judetul s-a putut simti recesiunea economica, iar bugetele de care beneficiaza sanatatea au fost la cota de avarie. Cele 180 de paturi ale unitatii au fost mai mereu ocupate atit de militari cit si de civilii care au dorit sa beneficieze de atentia medicilor incadrati la acest spital. Chiar daca uneori pacientii au trebuit sa mai scoata si bani din buzunar pentru achizitionarea unor pilule, reprezentantii Spitalului Militar spun ca per total anul 2009 a fost unul bun, fara prea multe deficiente. Spitalul a reusit astfel sa incheie anul fara datorii catre furnizori. "Putem spune ca Spitalul, prin obligatiile pe care si le-a asumat in relatia cu CASAOPSNAJ, dar si in relatia cu pacientii care ne-au solicitat serviciile, a reusit sa se mentina la acelasi standard de performanta in comparatie cu anii anteriori chiar si cu micile sincope in ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente", a mentionat maiorul Sorin Ivan, purtatorul de cuvint al unitatii. Anul 2010 vine insa cu mai multe asteptari si cu dorinta de a le oferi bolnavilor servicii mai diversificate si de o mai buna calitate. La spital se doreste infiintarea unui compartiment de geriatrie-gerontologie, dar si un compartiment pentru diabet zaharat, nutritie si boli metabolice. De asemenea, in anul care vine se doreste reabilitarea unitatii spitalicesti, intrucit interiorul nu mai arata chiar atit de bine. Au fost demarate studiile de fezabilitate pentru lucrarile care se vor face la spital insa reparatiile capitale vor fi realizate dupa ce vor exista si banii necesari. Ultimele lucrari de reparatie s-au facut la aceasta unitate in anul 1980. "In 2010 speram sa nu neglijam micile deficiente din anul anterior si in masura in care este posibil, dar si cu concursul altor factori de decizie de la esaloanele superioare sa crestem calitatea actului medical", a afirmat Sorin Ivan. Primele luni ale anului 2010 vor fi de foc pentru cadrele medicale de la Spitalul Militar deoarece la jumatatea lunii ianuarie se vor intoarce in tara cei aproape 500 de militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" care se afla in misiune in Afganistan. Acestia vor trebui sa faca vizita medicala obligatorie si sa-si trateze eventualele boli capatate sau acutizate pe front . In paralel cu aceasta actiune va demara si vizita anuala a militarilor care profeseaza in garnizoanele Vrancea, Buzau si Bacau, intrucit Spitalul Militar din Focsani are acoperire regionala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.