Social

Cursurile de formare, o noua sansa de criza

Daniel Garleanu
29 dec 2009 1049 vizualizări
Criza financiara a impus disponibilizari si inevitabil recalificari ale personalului concediat.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a demarat in perioada 1 ianuarie "" 30 noiembrie 2009 un numar de 41 de cursuri de formare profesionala pentru 698 de persoane. Programele au fost realizate dupa nevoia din piata ocuparii fortei de munca, astfel ca 12 cursuri au avut menirea de a initia candidatii, 21 cursuri au fost pentru calificare profesionala, cinci au fost pentru perfectionare si restul de trei cursuri au fost desfasurate pentru persoanele aflate in detentie. Calificarile pentru care au fost instruiti somerii sint: agent paza si ordine, baby-sitter, bucatar, comunicare in limba engleza, contabil, cosmetician, frizer, fierar betonist, lucrator in alimentatie si comert, montator pereti, faiantar, operator calculator si introducere date, ospatar, tehnician maseur si zidar pietrar tencuitor. Rezultatele nu s-au lasat asteptate, astfel ca 47 de someri absolventi ai cursurilor anului 2009 au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, la fel si 211 participanti ai cursurilor desfasurate pe parcursul anului 2008, dupa cum se arata intr-o informare a Fortelor de Munca. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.