Social

Vaccinarea anti AH1N1 prinde la bolnavii cronici

Raluca Manolache
29 dec 2009 796 vizualizări
Persoanele care doresc sa se imunizeze impotriva noii gripe se pot adresa zilnic si cabinetului deschis la sediul Directiei de Sanatate Publica

Vrincenii care se afla in evidenta medicilor cu diferite afectiuni cronice doresc sa se imunizeze impotriva noii gripe, dat fiind ca cele mai multe decese se inregistreaza la aceasta categorie de bolnavi. Dupa ce Ministerul Sanatatii a extins campania la intreaga populatie, au aparut si primii doritori. Intr-o singura saptamina la medicii de familie au apelat 125 de bolnavi care au dorit sa se imunizeze. De altfel, prioritate la vaccinare au tocmai categoriile cu risc major si anume persoanele cu virsta de peste 16 ani, mai precis cele cu afectiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar si persoanele cu obezitate. "Vaccinul a fost distribuit la majoritatea medicilor de familie. Sint deja persoane care doresc sa se vaccineze. Cele mai multe persoane imunizate fac parte din rindul personalului sanitar", ne-a declarat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. Asa se face ca in Vrancea in trei saptamini 1.376 de persoane au fost "intepate" impotriva gripei porcine. Cei mai reticenti s-au aratat elevii, care au refuzat in mare parte sa se vaccineze la cabinetele scolare. Pentru ca vaccinarea pandemica prinde la vrinceni, autoritatile au decis sa deschida cabinetul de vaccinari de la sediul DSP Vrancea. "Se redeschide cabinetul de vaccinari din cadrul Directiei de Sanatate Publica unde vor fi vaccinate persoanele incluse in grupele de risc dar si alti vrinceni si chiar elevi. Tot prin acest cabinet vom incerca sa facem si vaccinari impotriva HPV", ne-a precizat dr. Marina Maiorov. La cabinetul special amenajat doritorii se pot prezenta zilnic intre orele 09.00- 13.00, cu exceptia zilelor de simbata si duminica. Ministerul Sanatatii anunta ca vaccinul produs in Romania respecta standardele internationale de fabricatie si nu contine adjuvanti. Daca vaccinarea pandemica merge bine la nivelul judetului nostru, nu acelasi lucru se poate spune despre imunizarea impotriva gripei sezoniere. In teritoriu mai exista 12.000 de doze de vaccin antigripal, din cele 41.950 doze repartizate in Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.