Social

Meniu de sarbatoare pentru bolnavi

Raluca Manolache
23 dec 2009 963 vizualizări
La Spitalul Judetean s-au comandat 200 de cozonaci pentru bolnavi u medicii le recomanda vrincenilor sa manince cumpatat de Craciun

Pacientii care vor ramine internati de Craciun la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" din Focsani se vor putea bucura de un meniu special, imbunatatit. Astfel, cei care nu vor putea sta alaturi de cei dragi la masa in prima si a doua zi de Craciun vor putea gusta in afara de supa, sarmale in foi de varza, iar ca desert cozonac si portocale. Pacientii din sectia de pneumoftiziologie vor fi cei mai avantajati pentru ca vor primi in plus si friptura de porc. "Pentru bolnavii care vor fi nevoiti sa isi petreaca sarbatorile in spital se va realiza un meniu special format din bucate traditionale", a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. De aceste delicatese nu se vor putea bucura insa toti pentru ca medicii stabilesc ce au voie sa manince anumiti bolnavi si ce nu. Pentru aceste zile, bucataresele de la spital au comandat 200 de cozonaci pentru pacientii care vor ramine internati. De asemenea, medicii le recomanda in aceste zile vrincenilor sa manince cumpatat. Aceasta recomandare le este facuta mai ales persoanelor care au tinut postul cu sfintenie, astfel incit acestea trebuie sa fie foarte atente la ce si cit maninca, mai ales ca porcul pica adesea rau la stomac. Daca intreceti masura, ar trebui sa aveti totusi la indemina mai multe remedii eficiente, pentru a va pune pe picioare. Nu trebuie sa ne lipseasca din casa trusa de prim ajutor in caz de nevoie. Aceasta "trusa" ar trebui sa contina medicamente pentru combaterea indigestiei, o consecinta a meselor copioase. Impotriva gretii, a durerilor de cap, de stomac, pentru indispozitie accentuata se recomanda Metoclopramid. In caz de constipatie, ideale sint comprimatele de Dulcolax sau Ciocolax, iar in cazul balonarilor sau crampelor stomacale se poate lua Triferment sau Mezym care ajuta la digestie. Pe linga toate acestea, daca plecati la drum, nu trebuie sa uitati antibioticele usoare care pot preveni aparitia virozelor respiratorii precum algocalmin, nurofen, paracetamol etc. In masina mai trebuie sa aveti alcool sanitar si pansamente. Totusi, cele mai avizate sfaturi le puteti primi de la medicul dumneavoastra pentru ca este periculos sa va tratati "dupa ureche". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.