Social

Daruri in ciocolata fara zahar pentru micutii cu diabet

Raluca Manolache
19 dec 2009 1311 vizualizări
Copiii care lupta cu diabetul au ajuns cu greu la Focsani din cauza nametilor u acestia au primit in dar fructe, hainute si dulciuri fara zahar u in Vrancea sint 34 de copilasi care sufera de aceasta boala

în periplul sau prin lume, Mos Craciun a ajuns ieri si la copiii suferinzi de diabet zaharat. Micutii din Vrancea au fost si in acest an cadorisiti si au putut uita macar pentru o zi de suferinta lor. Copilasii care au reusit sa razbata nametii s-au intilnit la centrul pentru copii "Tonto" din Focsani, detinut de familia unui baietel afectat de aceasta boala. Aici, Mosul le-a daruit celor mici cadouri din partea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, dar si de la reprezentantii centrului "Tonto". Copiii au primit portocale, hainute si dulciuri fara zahar, care nu le pun viata in pericol. De asemenea, le-au fost daruite si teste de automonitorizare care sint folosite de bolnavii cu diabet zaharat insulinodependent. "Este a noua editie si speram ca vom ajunge si la a X-a editie a Pomului de Craciun pentru copiii cu diabet. S-au facut pachete cu fructe, dulciuri fara zahar dar si teste de automonitorizare", ne-a declarat doctorul Gheorghe Cocioaba, seful Centrului Judetean de Diabet si cel care a initiat aceasta actiune. In Vrancea sint 34 de copilasi care se lupta de mici cu diabetul, cel mai mic avind un an si patru luni, iar cel mai mare 14 ani. Micutii au uitat astfel pentru citeva ore de insulina si s-au putut juca in voie in castelul gonflabil, s-au dat pe tobogan si au batut mingile. Intr-un cuvint, au fost fericiti.


Insulina lipseste din farmacii


Parintii au stat insa cu grija si s-au gindit ce trebuie sa faca pentru a gasi insulina in farmacii. "De la sase ani, copilul meu sufera de diabet. Este foarte complicat pentru ca are de luat trei doze pe zi. Ne descurcam foarte greu. Am venit la Focsani si pentru insulina. Am cautat in tot orasul si nu am gasit. Nu stiu ce se intimpla... Nici teste nu am avut toata vara. Nu stiu cind se vor reglementa toate treburile acestea. Copiii nu stiu ca viata lor este insulina, ca sint dependenti de teste", a spus Tatiana Fierastrauaru, mama unui copil de 12 ani din Vizantea care sufera de diabet. Si Corina Vrabie, detinatoarea centrului "Tonto" si mamica unui copilas bolnavior, recunoaste ca insulina se gaseste foarte greu, chiar daca cei mici si-o injecteaza adesea singuri. "E foarte dificil in momentul in care nu se mai gaseste insulina. Trebuie sa iei la rind fiecare farmacie in parte pentru ca stii ca viata copilului tau depinde de acea insulina si cind mergi cu reteta in mina si ti se spune ca nu elibereaza este cam greu"¦ Si cu mincarea este dificil pentru ca sint copii si tentatia este mare", a spus mamica. Dupa ce s-au zbenguit si au primit darurile, copiii si parintii au putut asculta corul Bisericii "Sfintul Pantelimon" cintind colinde. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.