Social

Inca trei vrinceni cu AH1N1, printre care si un copil

Iulia Nicolaie
9 dec 2009 1021 vizualizări
Ministerul Sanatatii Publice anunta ca inca trei vrinceni au fost diagnosticati in ultimele 24 de ore cu gripa noua.

In ceea ce priveste localitatile din care provin acestia sau daca sint elevi sau profesori, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vrancea au comunicat inca de zilele trecute ca nu se vor mai face mentiuni in acest sens pentru a nu se crea panica in rindul populatiei. Totusi, surse sanitare ne-au declarat ca unul dintre cazuri ar fi putut aparea la o gradinita din Focsani, la un prichindel in virsta de 4 ani, care a ajuns deja la Bucuresti pentru investigatii suplimentare. La nivel national, totalul cazurilor confirmate inregistrate pina in acest moment este de 3.998, numarul deceselor ajungind la 14, in timp ce in Vrancea numarul imbolnavirilor depaseste 100. Reamintim ca printre simptomele imbolnavirii cu virusul AH1N1 se numara febra de peste 38 de grade, oboseala, tusea, durerea in git, dar si starile de voma si diaree. Pentru a fi protejati de virusul noii gripe, medicii recomanda spalatul frecvent pe miini, acoperirea gurii si a nasului, evitarea aglomeratiei si aruncarea la gunoi a batistelor folosite. La primele semne de boala este esential sa va prezentati la medicul de familie sau la un specialist in boli infecto-contagioase. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.