Social

Crucea Rosie i-a zis Bun venit! unui alt om al strazii

Daniel Garleanu
8 dec 2009 1152 vizualizări
Doru Frunza a suferit un accident de masina in urma cu citeva saptamini si a dormit citeva nopti in strada

Filiala de Cruce Rosie Vrancea si-a dovedit inca o data generozitatea fata de oamenii strazii. Prin Adapostul de Noapte "Sfintul Nicolae cel Nou" din Focsani, proiect realizat si sustinut de Crucea Rosie impreuna cu administratia locala, i-a fost oferit ieri seara lui Doru Frunza, in virsta de 50 de ani, un camin provizoriu pentru aceasta iarna. Cu ajutorul voluntarilor, omul strazii a primit ingrijiri, a fost spalat, hranit si imbracat in haine curate. Acesta a suferit un accident de masina in urma cu citeva saptamini, a avut ambele membre inferioare in gips si in seara cazarii acuza dureri mari in zona bazinului. Omul si-a petrecut ultimele nopti pe unde a putut, iar aseara a fost luat de la coltul unui bloc din zona Pietei Moldovei, dupa ce un taximetrist milios a sesizat telefonic redactia Ziarului de Vrancea. "O sa il curatim, o sa ii oferim mincare, cazare pentru o perioada, pina cind vom gasi cea mai buna solutie pentru el, sa stim ca este undeva bine si nu i se mai poate intimpla ceea ce i s-a intimplat acum. Avem si un medic de familie si o sa ne straduim sa ii oferim si servicii medicale", ne-a declarat Nicu Mihai, administratorul Adapostului de Noapte "Sfintul Nicolae cel Nou". Aici, Doru Frunza s-a intilnit si cu un var, cazat si el in adapost. Daca omul strazii va reusi sa treaca cu bine de sezonul rece are toate sansele ca de la primavara sa isi gasesca un loc de munca si sa aiba un trai mai bun. Adapostul de Noapte ofera pentru 20 de beneficiari un pat seara de seara, conditii de igiena, iar in colaborare cu proiectul "Masa pe roti", sustinut tot de Crucea Rosie, oamenii strazii beneficiaza si de hrana calda. O parte dintre oamenii cazati in adapost lucreaza ziua, iar dupa ora 18.00 vin si se odihnesc. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.