Social

Concedii de nevoie la Protectia Consumatorilor

Raluca Manolache
30 nov 2009 877 vizualizări
Si la Spitalul Militar s-a intrat in concediu fara plata, prin rotatie u pentru a beneficia de o mica vacanta, unii bugetari si-au luat liber azi, de Sfintul Andrei, intrucit ziua de 1 Decembrie este nelucratoare prin lege

In multe institutii bugetare din judet, angajatii au preferat sa isi ia o zi de concediu fara plata astazi, pentru a avea o mini-vacanta prelungita de Ziua Nationala a Romaniei. Aceasta pentru ca astazi se sarbatoreste Sfintul Andrei, iar miine este 1 Decembrie, zi libera prin lege. Comisarii pentru protectia consumatorilor spun ca s-au supus Legii 329/2009 in ceea ce priveste concediul fara plata, inca de cind s-a primit nota de la Regionala Galati. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea a fost anuntat inca din urma cu doua saptamini asupra prevederilor legii, astfel incit, toata saptamina trecuta, comisarii au "beneficiat" de concediu de nevoie. "Vom lua acele zile libere in transe. La Comisariat sint 16 comisari, astfel incit au luat concediu timp de patru zile opt oameni, primii chiar imediat cind a venit decizia. Mai avem patru zile de luat in decembrie, dar va fi mai bine, pentru ca e toata luna, pe noiembrie a fost cam din scurt", ne-a declarat seful interimar al CJPC Vrancea, Dumitru Dila. Printre altele, Legea 329/2009 prevede ca toti bugetarii sa plece in concedii fara plata, "obiectivul" final declarat fiind economisirea a 15,5 % la cheltuielile salariale. Nici angajatii de la Spitalul Militar Focsani nu sint scutiti de concediul fortat impus de Legea 329, ce stabileste rationalizarea cheltuielilor publice. Cadrele medicale au inteles situatia de criza si au fost de acord cu aceasta masura prin care se doreste reducerea cheltuielilor de personal. In functie de compartimentele la care sint incadrati, salariatii fie au ales sa stea acasa, fie sa aiba un program redus. "Se va intra in concediu fara plata prin rotatie. Facem tot posibilul sa nu fie afectata activitatea medicala din spital", spune comandantul Spitalului, col. Florin Costache. La Spitalul Militar lucreaza aproape 400 de cadre. (N. CRISTEA, R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.