Social

Gripa noua inchide si Colegiul Tehnic Ion Mincu

Raluca Manolache
28 nov 2009 1098 vizualizări
Alti sase elevi au fost depistati cu virusul gripei noi u pina pe 4 decembrie, si Colegiul Tehnic Ion Mincu va fi in vacanta fortata u Primaria a impartit scolilor 54.000 lei pentru achizitionarea de substante dezinfectante u in Vrancea vor ajunge 13.350 de doze de vaccin gripal pandemic

Gripa noua a mai facut sase "victime" in Vrancea. In urma analizelor de laborator s-a constatat ca alti sase elevi au fost infectati cu virusul gripal AH1N1. Asa se face ca in perioada 27 noiembrie "" 4 decembrie si elevii de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" vor fi intr-o vacanta prelungita. Acestia vor trebui sa recupereze materia dupa ce vor reveni la ore. De asemenea, profesorii profita de aceste zile libere pentru a intra in concediul fara plata cerut de lege. "Profesorii vor trebui sa reesaloneze materia pina la finele anului. Materia va fi recuperata", a precizat Vasile Lupu, directorul Colegiului Tehnic "Ion Mincu". Nu numai liceul a fost inchis ci si internatul scolar, ambele imobile fiind dezinfectate. De altfel, primarul Decebal Bacinschi s-a intilnit in aceasta saptamina cu directorii scolilor, cu care a stabilit efectuarea unor operatiuni de dezinfectie in unitatile de invatamint ca urmare a aparitiei virusului AH1N1 in municipiu. Din acest motiv, Primaria Focsani a alocat in regim de urgenta suma de 54.000 lei. Banii au intrat in conturile unitatilor si urmeaza sa fie folositi pentru achizitionarea de substante dezinfectante si masti de protectie. în ultimele 24 de ore au fost inregistrate 165 de cazuri noi de gripa cu virusul AH1N1 pandemic, iar totalul cazurilor inregistrate in tara a ajuns la 2.830. Medicii atrag atentia ca orice persoana care dezvolta semne de infectii respiratorii precum febra, secretii nazale apoase si alterarea starii generale trebuie sa se autoizoleze la domiciliu si sa isi contacteze medicul de familie. împreuna cu acesta isi va programa un consult dupa orele de program, pentru a evita astfel infectarea persoanelor care asteapta la usa doctorului. Este total gresita automedicatia, fara prescriere de la medic si, in special, tratarea, acasa, cu antibiotice.


Vaccinul Cantgrip este pe drum


In Vrancea vor ajunge 13.350 de doze de vaccin gripal pandemic, transportul acestuia fiind realizat cu sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor. Pentru inceput va fi vaccinat personalul din prima linie, respectiv cel medico-sanitar si cel care asigura securitatea nationala si locala, urmind ca, ulterior, sa fie imunizati elevii de liceu si studentii. Campania de vaccinare se va desfasura atit in unitatile sanitare, cit si in unitatile de invatamint, prin cabinetele medicale scolare si prin cabinetele medicilor de familie care au in arondare unitati de invatamint. "Vaccinul Cantgrip este un produs biologic obtinut prin cultivare pe oua embrionate, tulpina virala utilizata fiind purificata, fragmentata si inactivata. Vaccinul nu contine adjuvanti. Pe baza datelor obtinute din studiile clinice efectuate pina in prezent, vaccinul Cantgrip poate fi utilizat la persoanele de peste 16 ani", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii Publice. Administrarea se realizeaza prin injectare intramusculara, de preferinta in muschiul deltoid sau la nivelul coapsei, in portiunea antero-laterala. Dupa administrare, persoanele care au fost vaccinate vor fi supravegheate de catre medic timp de 15-20 minute, in vederea prevenirii aparitiei unor reactii adverse postvaccinale si pentru acordarea asistentei medicale in caz de nevoie. Vaccinul nu se va administra persoanelor care sint alergice la proteinele din ou, neomicina sau zahar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.