Social

Bani la limita pentru Sanatate

Raluca Manolache
28 nov 2009 947 vizualizări
Farmaciile au primit 790.000 lei, pentru asistenta medicala primara s-au alocat 90.000 lei, iar pentru programele nationale 1.271.000 lei u trebuie sa ne incadram in suma primita , spune Mihai Copaci, seful bancii sanitare

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a primit o suplimentare de fonduri astfel incit bolnavii sa poata beneficia in continuare de gratuitati in momentul in care apeleaza la furnizorii de servicii medicale. Au fost suplimentate creditele de angajament atit pentru farmacii, cit si pentru medicii de familie si programele nationale de sanatate. Daca farmaciile au primit 790.000 lei, suma infima in comparatie cu realitatea din unitati, pentru asistenta medicala primara a venit suma de 90.000 lei. De asemenea, pentru programele nationale s-a alocat suma de 1.271.000 lei, iar pentru materialele sanitare necesare programelor medicale au mai venit 73.000 de lei. Cu toate acestea, Mihai Copaci, presedintele director general al CAS Vrancea, cere cumpatare mai ales la capitolul medicamente gratuite si compensate. Acesta s-a intilnit cu farmacistii si cu medicii pentru a dezbate modul de abordare a situatiei pe final de an. "Noi sintem parteneri de contract si trebuie sa stim cum evolueaza consumul de medicamente si fondurile alocate. Nu vrem sa se ajunga in situatia sa nu putem inregistra facturile si retetele eliberate. Trebuie sa ne incadram in suma primita. Situatia este destul de dificila din punct de vedere al finantarii. Noi asteptam alte reglementari de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a precizat Mihai Copaci. Autoritatile din sanatate sint de parere ca problema financiara la capitolul medicamente a aparut dupa ce au fost eliminate plafoanele de la farmacii, masura ce a sporit accesul pacientilor la tratamentele necesare. Acest lucru a dus la terminarea bugetului alocat pe 2009 in primele trimestre din acest an. Furnizorii de servicii pot spera insa ca pe final de an sa mai vina o suplimentare de fonduri. "Sint promisiuni. Cu siguranta se va suplimenta bugetul in luna decembrie. CNAS cauta solutii", a afirmat presedintele bancii din sistemul sanitar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.