Social

Atentie la ofertele de munca in Cipru!

Daniel Garleanu
28 nov 2009 1302 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca atentioneaza cetatenii cu privire la locurile de munca ofertate peste hotare, in special in Cipru.

Acest avertisment vine in urma semnalarii facute de Ambasada Romaniei in Cipru, care face cunoscuta situatia a 160 de cetateni romani, care au fost victimele unui abuz savirsit de un cetatean cipriot. «Ajunsi in Cipru, lucratorii in cauza au fost preluati de diverse persoane, de cele mai multe ori de catre interpusi ai cetateanului cipriot Yiannis Piripitsis, cazati in conditii insalubre, fortati sa lucreze 10-12 ore pe zi, lipsiti de mijloace de intretinere, nerespectindu-se conditiile din ofertele de munca, uneori chiar lipsiti de libertatea individuala», transmite AJOFM. Situatia delicata in care au fost pusi romanii in insula din Marea Mediterana s-a desfasurat in lunile septembrie-noiembrie 2009. Agentia Nationala a luat atitudine si a postat pe site-ul www.muncainstrainatate.anofm.ro o serie de atentionari adresate atit cetatenilor romani care doresc sa lucreze in Cipru, cit si mediatorilor de ocupare a fortei de munca. Este drept ca salariile la noi sint mici in comparatie cu cele de peste hotare, insa inainte de a trece granita este bine sa fiti cit mai informati, sa lasati copii din contracte rudelor sau prietenilor, precum si numerele de telefon ale strainilor cu care intrati in contact. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739390 zile, 1 ora, 14 minute, 5 secunde
Din pacate, sunt tot mai multi romani care au cazut in capcana firmelor de recrutare romanesti si au ajuns sclavi in Cipru. Am incercat si incercam, pe cat posibil, sa avizam oamenii de posibilele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.