Social

Militarii se pregatesc pentru Ziua Nationala a Romaniei

Raluca Manolache
27 nov 2009 916 vizualizări
Ziua Nationala va fi marcata pe 1 Decembrie si in Piata Teatrului din Focsani

Cadrele militare din Vrancea vor lua parte la parada militara ce va avea loc la Arcul de Triumf din Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani va participa cu un efectiv de 60 de militari care vor incadra tehnica militara din dotare. Detasamentul va fi condus de col. dr. Nicolae Ciuca, comandantul Brigazii. "în istoria fiecarui popor exista momente care reflecta solidaritatea si unitatea oamenilor, lupta lor pentru un tel comun. Astfel de momente au cunoscut si romanii, de-a lungul istoriei lor. Iar romanii au trait aceste momente, poate, cu o mai mare intensitate si pentru ca au fost despartiti multa vreme prin granite politice ce le-au fost impuse de vitregiile timpului", a mentionat maiorul Toni Ene, purtatorul de cuvint al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata. Si Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" va fi reprezentata la Bucuresti prin militarii Batalionului 83 LAROM Birlad care se afla in subordinea brigazii din Focsani. Pe linga manifestarile de la Bucuresti, Garnizoana Focsani va organiza activitati si in judet. Astazi, la Muzeul Unirii din Focsani, in colaborare cu Liceul Pedagogic "Spiru Haret", va avea loc un simpozion dedicat Zilei Nationale, iar pe 1 decembrie, in foaierul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", va avea loc vernisajul expozitiei foto cu tema "Militarii garnizoanei Focsani de-a lungul timpului". Dupa eveniment se va desfasura un ceremonial militar si religios. Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata in Piata Teatrului din Focsani si prin evocarea semnificatiei acestei zile de catre reprezentantii autoritatilor locale si judetene, un moment poetic sustinut de actori ai Teatrului Municipal, defilarea garzii de onoare si un moment artistic sustinut de muzica militara in colaborare cu Ansamblu Folcloric"Tara Vrancei". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.