Social

Bani cu tiriita pentru medicamentele subventionate

Raluca Manolache
27 nov 2009 776 vizualizări
Banii virtuali suplimentati ajung doar pina la finele lunii

Farmacistii vrinceni au primit o gura de oxigen, dar numai pentru citeva zile. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a primit o suplimentare de bani "virtuali", si anume credite de angajament la capitolul medicamente gratuite si compensate. Suma insa este infima in comparatie cu situatia efectiva din farmacii, in conditiile in care consumul de pilule este destul de ridicat in sezonul rece. Farmacistii au la dispozitie 790.000 de lei, in conditiile in care vrincenii inghit pe zi pastile in valoare de 150.000 de lei. Asta inseamna ca banii vor ajunge cel mult pina la 1 decembrie. "Suma este suficienta pina la sfirsitul lunii, dar nu trebuie sa se scape de sub control consumul de medicamente", a atentionat Mihai Copaci, presedintele director al CAS Vrancea. Evident, farmacistii, cei care intra in contact zilnic cu pacientii, sint nemultumiti. "Cind s-a atribuit acel credit de angajament le-am atras atentia ca au fost judete care au primit foarte multi bani comparativ cu consumul lor mediu lunar. CNAS a spus ca s-a luat drept criteriu consumul din luna august, adica cel mai mic consum al anului. Stim cu totii ca in august sint si pacientii si medicii in concediu. In schimb, in Vrancea nici acest consum nu a venit la suplimentarea din septembrie. Stiam de la colegii din tara ca au primit sume mult mai mari si banuiesc ca au putut acum gasi niste sume de doi lei pe care sa le mai acorde cit sa ne mai cirpim de pe o zi pe alta prin redistribuire", spune Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor Vrancea. Farmacistii asteapta acum o noua suplimentare pentru a putea onora retete si in ultima luna din an. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.