Social

Gripa porcina se extinde cu repeziciune

Raluca Manolache
21 nov 2009 1646 vizualizări
Virusul AH1N1 a ajuns in alte trei unitati de invatamint din Vrancea u o tinara din Focsani, studenta la Bucuresti, a fost diagnosticata cu gripa noua u sectiile de votare din scolile inchise din cauza gripei noi ramin acolo

Pe zi ce trece tot mai multi vrinceni afla ca sint infectati cu noul virus gripal AH1N1. Asa se face ca boala a ajuns in alte trei unitati de invatamint din Vrancea, procesul educativ fiind astfel perturbat. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit confirmarea de la Bucuresti ca alti patru elevi si o studenta poarta acest virus, pe linga cei opt confirmati deja. Este vorba de doi liceeni din clasele a X-a C si a XII-a B de la Colegiul National "Unirea", un liceean din clasa a XII-a B de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu, un scolar de clasa a III-a de la Scoala Prahuda "" Paltin si o tinara din Focsani, care studiaza la Bucuresti. In acest ultim caz proba s-a recoltat la Bucuresti si medicii nu cunosc inca daca tinara se afla sub tratament la spital sau la domiciliu deoarece autoritatile nu au reusit sa discute cu medicul de familie. "Toti bolnavii au primit tratament la domiciliu unde au fost izolati pentru 7 zile. Cazurile au fost comunicate medicilor de familie care vor supraveghea contactii de familie ce vor fi de asemenea izolati la domiciliu pentru 7 zile", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. Ca si in celelalte cazuri, incepind de ieri s-a dispus suspendarea cursurilor in clasele "problema", care vor fi dezinfectate. "Am luat deja masuri. Am trimis doua clase acasa si am inchis salile. Elevii vor sta timp de sapte zile acasa", a precizat directorul Colegiului "Unirea", Cornel Noana, care a mai adaugat ca mai multe activitati scolare si extrascolare au fost aminate. Medicii epidemiologi urmeaza sa faca o ancheta in conditiile in care persoanele in cazul carora s-a confirmat prezenta virusului nu au intrat in contact, din cite stiu ele, cu persoane bolnave. Ultimii elevi care trebuie sa stea acasa pentru a se trata sint din Paltin, Golesti, Cimpineanca si Focsani.


Sectiile de votare ramin in picioare


Alegerile prezidentiale nu vor fi afectate de gripa porcina. Ministerul Sanatatii a emis un comunicat prin care mentioneaza faptul ca in unitatile scolare pot fi organizate sectii de votare. "Procesul de suspendare a cursurilor in unitatile de invatamint in urma inregistrarii cazurilor de imbolnavire prin gripa A/H1N1 nu restrictioneaza procesul de desfasurare a alegerilor prezidentiale. Dupa efectuarea activitatilor de curatenie si dezinfectie, precum si de aerisire a incaperilor din unitatile de invatamint afectate, din punct de vedere medical nu mai exista riscul de imbolnavire", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. Reprezentantii Institutiei Prefectului ne-au confirmat faptul ca sectia de votare nr. 18 din incinta Colegiului Agricol "Valeriu D. Cotea" va ramine valabila, intrucit anterior zilei de duminica se va face dezinfectia parterului unitatii. Colegiul este inchis pentru 7 zile pentru ca aici s-au confirmat primele cazuri de gripa noua din Vrancea. Totusi, avind in vedere ca sectiile de votare vor fi "vizitate" de foarte multe persoane, medicii recomanda respectarea stricta a regulilor de igiena personala si utilizarea batistelor de unica folosinta in special de catre persoanele care prezinta simptome de viroza respiratorie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.