Social

Alte patru cazuri de gripa porcina

Raluca Manolache
20 nov 2009 1396 vizualizări
Alti patru tineri au contactat virusul gripei noi u Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea va fi inchis sapte zile pentru o dezinfectie totala u cele opt victime urmeaza tratament sub supravegherea medicilor de familie

Se dubleaza numarul de "victime" ale virusului gripal AH1N1 in Vrancea. Gripa porcina a fost confirmata la alte patru persoane din Bolotesti, Mindresti si Focsani. Este vorba de doi liceeni de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", un licean de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" si de un tinar de 22 ani din Focsani. Cele patru cazuri au fost confirmate in urma analizelor de laborator efectuate la Institutul "Cantacuzino". "Toti bolnavii au primit tratament la domiciliu unde au fost izolati pentru sapte zile. Cazurile au fost comunicate medicilor de familie si vor fi supravegheati si contactii de familie, care vor fi de asemenea izolati la domiciliu", a mentionat Carmen Gheorghiu, purtatorul de cuvint al Directiei de Sanatate Publica (DSP). Daca la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" doar elevii din clasa a IX-E vor sta acasa, la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" s-a pus lacat pe usa. "Incepind cu data de 19 noiembrie s-a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Tehnic «Valeriu D. Cotea» si in clasa a IX-a E de la Colegiul Tehnic «Gheorghe Asachi»", a precizat ec. Carmen Gheorghiu. Directorul Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea", Florin Iamandei, s-a declarat nemultumit de faptul ca DSP nu i-a comunicat numele elevilor in cazul carora s-a confirmat infectarea cu virusul AH1N1. "Cei de la DSP nu ne dau cazurile nominal. Cine stie, este posibil sa fie vorba despre elevi care nu au parinti, nu putem sti. Noi am inchis deja colegiul. Nu se va mai deschide pina pe 25 noiembrie inclusiv. Am luat toate masurile ce se impun, urmeaza sa facem o dezinfectie. Cu doua zile inainte de deschidere vom face o dezinfectie comuna cu DSP-ul", a declarat Iamandei, care a mai mentionat ca se simte bine si ca a fost inca de ieri dimineata "la consultatii".


Se amina balurile bobocilor


Ieri, Inspectoratul Scolar a trimis o adresa tuturor unitatilor scolare, pentru a cere aminarea activitatilor ce presupun aglomeratie, precum balurile de boboci. Astfel, balurile programate in aceasta saptamina, la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila", au fost aminate. Directia de Sanatate Publica va cerceta cum au aparut aceste noi cazuri si cu cine ar fi putut intra in contact tinerii bolnavi. Cert este ca nici adultul de 22 de ani nu are nici o legatura cu adolescentii "virusati". In ultimele 48 de ore s-au confirmat la nivel national inca 132 de cazuri de gripa noua. (Raluca MANOLACHE, Iulia NICOLAIE)


Start la vaccinarea anti-gripa de sezon


DSP Vrancea a primit cele 41.000 doze de vaccin antigripal ce vor fi folosite pentru imunizarea in mod gratuit a persoanelor cu un grad ridicat de risc. Preparatul, achizitionat de la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti, care a oferit cel mai mic pret la licitatia organizata la nivel local, a inceput sa fie distribuit medicilor de familie. Initial vor fi imunizati batrinii de peste 65 ani si mai apoi persoanele care fac parte din celelalte grupe de risc, deoarece cantitatea achizitionata nu este suficienta. DSP a primit bani insuficienti pentru demararea vaccinarii in conditiile in care necesarul estimat in Vrancea este de 86.000 doze. Impotriva gripei de sezon ar trebui sa fie vaccinate persoanele rezidente in institutii de ocrotire sociala si pacientii care sufera de boli cronice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.