Social

Vrancea nu sta pe roze la salarii si someri

Daniel Garleanu
19 nov 2009 1210 vizualizări
Vrincenii cistiga cu 25,5% mai putin decit ceilalti romani

Rata inflatiei a crescut in luna septembrie 2009 fata de luna august cu 0.39%, potrivit unor date furnizate de Directia Judeteana de Statistica Vrancea. De la inceputul anului si pina la sfirstul lunii august rata medie lunara a inflatiei a fost de 0,4%, mai mica decit in perioada corespunzatoare a anului 2008 (0,5%). Numarul somerilor inregistrati la sfirsitul lunii august a fost de 10.071 persoane, cu 530 mai multe fata de luna precedenta. Femeile reprezinta 40,1% din total someri. La sfirsitul lunii septembrie rata somajului era de 6,7%, mai mica fata de cea inregistrata pe total tara (6,9%). La aceeasi data, cea mai mica rata a somajului (2,0%) a fost inregistrata in Bucuresti. Totodata, cistigul salarial mediu brut in luna septembrie a fost de 1.355 lei, cu 3,2% mai mic fata de luna august, in vreme ce cistigul salarial mediu net a fost de 1.012lei/salariat, mai mic cu 3% fata de cel din luna august. In luna septembrie 2009 cistigul salarial mediu net a fost cu 25,5% mai mic fata de cel inregistrat pe total tara. De asemenea, a scazut si numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale. In luna septembrie au fost eliberate 155 autorizatii, mai putine cu 27 fata de luna precedenta si mai multe cu 8 fata de septembrie 2008. Pe medii de rezidenta, cea mai mare parte a autorizatiilor de construire (80,0% din total) au fost eliberate in mediul rural. Singurul domeniu in care se observa o usoara crestere este cel al pensiilor. Numarul mediu al pensionarilor in trimestrul II a fost de 66.799 cu 1.169 pensionari mai multi fata de trimestrul II 2008 si cu 328 pensionari mai multi fata de trimestrul I din 2009. Pensia medie lunara in trimestrul II 2009, de 601 lei, a inregistrat o crestere cu 25,5% fata de 2008 si o usoara crestere de 3.4% fata de perioada anterioara. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.