Social

Adriean Videanu: Domnul presedinte nu are AH1N1!

Iulia Crețu
18 nov 2009 1418 vizualizări
Pentru ca a tot invocat o raceala siciitoare care l-a tinut departe de Focsani, ministrul delegat al Sanatatii i-a pus diagnosticul lui Traian Basescu u pe 26 noiembrie incepe vaccinarea nationala pentru adulti, iar copiii mai asteapta pentru a nu fi transformati in cobai

Ministrul Industriilor si al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat ieri la Ciuslea ca in acest moment nu poate declara oficial ca cele doua decese de la Botosani sint provocate de virusul gripei noi, dar ca Romania nu ar ascunde decese provocate de gripa noua, intrucit analizele de laborator dureaza in jur de 19 zile. Acesta a precizat ca se asteapta analizele de laborator pentru diagnostic. Oficialul a completat ca testele pe adulti sint finalizate. In schimb, in privinta copiilor, testarile merg anevoios, din cauza reticentei parintilor de a-si transforma micutii in cobai. In aceeasi speta, premierul in exercitiu Emil Boc a adaugat ca nu va aviza un vaccin produs de o anumita companie farmaceutica, daca aceasta nu-si asuma si efectele adverse. "Pe 26 (n.r. noiembrie) incepe vaccinarea, insa pentru copii nu. S-au terminat testele pe voluntarii adulti pentru vaccinul produs de Institutul Cantacuzino, in momentul de fata sintem in procedurile de agrementare de catre Agentia Nationala a Medicamentului. Ne organizam logistic, astfel incit vaccinul sa fie distribuit sub paza militara in toata tara, astfel incit pe 26 noiembrie, asa cum s-a anuntat, sa se procedeze la demararea vaccinarii populatiei. Testele pentru copii sint in procedura, ele se fac pe voluntari. Este mai greu sa gasesti parinti care sa fie de acord ca testele sa se faca pe copii lor, de aceea vaccinarea la copii se va face numai dupa terminarea testelor si dupa ce avem rezultatele, anticipam undeva la inceputul lunii ianuarie", a declarat ministrul Sanatatii, Adriean Videanu. In spritit de gluma, membrii Guvernului Boc au comentat si lipsa presedintelui Traian Basescu de la mitingul electoral programat ieri la Focsani. "Domnul presedinte nu are AH1N1!", a pus diagnosticul ministrul delegat al Sanatatii. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.