Social

19 noiembrie - o zi fara fumat!

Raluca Manolache
18 nov 2009 1149 vizualizări
Mai multi parinti au fost convinsi de cei mici sa se lase se fumat

"Renunta la fumat pentru o zi, in fiecare zi". Acesta este mesajul campaniei lansate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea care doreste sa marcheze pe 19 noiembrie Ziua Nationala Impotriva Fumatului. "Invitam pe toti fumatorii sa nu mai fumeze pe 19 noiembrie. Este necesar sa vada cum este si poate nu vor simti ceva neplacut. In caz contrar se pot adresa celor doua cabinete in care medicii pneumoftiziologi ii pot ajuta. Sint convinsa ca cei care vor renunta la acest viciu vor reusi si ceva bun", promite dr. Carmen Turcan, consilier la Compartimentul de Promovare a Sanatatii. De asemenea, medicii fac lobby pentru o viata sanatoasa fara tigari mai ales in rindul tinerilor care uita ca tutunul este nociv. In acest sens, DSP a derulat anul acesta doua programe, "Adolescentii renunta la fumat", care s-a realizat cu liceenii de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Grupul Scolar de Transporturi Auto, si "Alege un camin sanatos" care s-a realizat cu ajutorul copilasilor de la scolile "Al. Vlahuta" si "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, Scoala 2 Marasesti si Scoala "Duiliu Zamfirescu" Odobesti. "M-am bucurat ca acesti copii au inteles foarte bine mesajul campaniei, chiar mai bine decit parintii lor. Unii au avut puterea sa ii convinga pe parintii lor sa se lase de fumat sau sa nu fumeze in preajma lor", a mai spus Carmen Turcan. Fumatorii care doresc sa scape de acest viciu, care le poate pune in pericol si sanatatea, nu doar buzunarul, pot merge la cele doua cabinete "Stop Fumat" care se afla la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Fumatorii vor putea primi si un tratament medicamentos in mod gratuit. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.