Social

Rezidentiatul, mai aproape de start

Raluca Manolache
14 nov 2009 861 vizualizări
Din cauza gripei porcine, candidatii vor purta masti de protectie

33 de candidati din Vrancea vor participa duminica la concursul national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Din acestia, patru au optat pentru medicina dentara, chiar daca in judet nu exista la aceasta data nici un post disponibil. Concursul se va desfasura in Centrul Universitar Bucuresti si consta intr-un test grila cu 200 de intrebari si se desfasoara pe durata a 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari, pentru fiecare dintre cele trei domenii. La finalizarea concursului, dupa solutionarea contestatiilor, Centrul de perfectionare va organiza, prin teleconferinta, in doua zile consecutive, sesiunea de alegere a postului sau locului in specialitate si a centrelor de pregatire. "Mentionam ca, avind in vedere contextul epidemiologic actual, Ministerul Sanatatii a luat masurile de prevenire a imbolnavirilor cu A/H1N1, necesare pe perioada desfasurarii concursului de rezidentiat. Astfel, vor fi distribuite 8.000 de masti si vor fi instalate dozatoare cu substante dezinfectante pentru miini, atit pentru protectia tinerilor medici, cit si a persoanelor implicate in organizarea concursului", informeaza Ministerul Sanatatii. Spitalele din Vrancea sint in cautare de 27 de rezidenti pentru diferite specialitati precum epidemiologie, igiena, reumatologie, cardiologie, medicina legala, diabet sau neonatologie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.