Social

Somerii primesc 30% chiar daca se angajeaza

Daniel Garleanu
14 nov 2009 1005 vizualizări
Nu se incadreaza in masura legii cei care revin la acelasi angajator

Somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj se pot angaja fara a pierde banii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Astfel, conform Legii 72/2006, persoanele care se gasesc in perioada in care incaseaza somajul si se angajeaza beneficiaza de 30% din cuantumul indemnizatei de somaj lunar. Aceasta forma de plata se numeste completarea veniturilor salariale si se incaseaza pina la finele perioadei in care se poate incasa somajul. "Nu beneficiaza de prevederile legii persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii doi ani», informeaza Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al AJOFM Vrancea. De la inceputul anului si pina la sfirsitul lunii octombrie au beneficiat de aceasta masura stimulatorie un numar de 114 persoane din Vrancea. Suma incasata de persoanele vizate este platita din bugetul asigurarilor de somaj. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.