Social

Asistentii personali de la Mera au protestat ieri la Focsani

Doina Ganea
11 nov 2009 688 vizualizări
60 de insotitori ai persoanelor cu handicap de la Mera nu si-au mai primit salariile de doua luni u ajunsi la limita suportabilitatii acestia au pichetat ieri Prefectura, Consiliul Judetean si Directia de Finante

Asa cum ne-am obisnuit in ultima luna, nici o saptamina nu trece fara ca un grup de nemultumiti sa nu protesteze la Prefectura pentru un motiv sau altul. Ieri a venit din nou rindul comunei Mera, dar de data aceasta nemultumirile erau legate de salariile de insotitori ai persoanelor cu handicap. Astfel, un grup de peste 20 de insotitoare ale persoanelor cu handicap din comuna Mera au cerut prefectului sa lamureasca situatia in care se afla. Femeile au spus ca nu si-au mai primit salariile din luna septembrie, iar primarul din comuna le-a spus ca nici nu il vor primi intrucit nu sint bani. "Trebuia sa ne dea banii, dar primarul zice ca de la Consiliul Judetean au fost date fonduri, insa apoi au fost retrase. Salariul nostru este cam de 500 de lei pe luna si nici pe asta nu l-am mai luat de doua luni", s-au plins asistentii persoanelor cu handicap. La Prefectura au venit o parte din aceste persoane, in comuna Mera existind aproximativ 60 de salariati in aceasta situatie. Prefectul Ion Oprea le-a raspuns asistentilor personali ca va discuta azi cu primarul din Mera, liberalul Ion Sticlaru, pentru a vedea daca ar putea fi luate fonduri de la alt capitol bugetar. "Voi discuta si cu primarul Ion Sticlaru sa vedem ce solutii pot fi gasite. Poate ca ar fi trebuit totusi sa veniti mai demult sa sesizati aceste probleme si poate ca am fi gasit o solutie", a declarat prefectul Ion Oprea. Pentru mai multe lamuriri insa, in ceea ce priveste neacordarea banilor, prefectul a trimis femeile la presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan. Aici, protestatarele au fost primite, in lipsa presedintelui, de functionari ai institutiei, care le-au trimis la Directia de Finante, spunind ca banii pentru insotitorii persoanelor cu handicap sint atribuiti direct de Ministerul de Finante. "Nu Consiliul Judetean da salariile pentru insotitorii persoanelor cu handicap si nici nu imparte banii veniti de la Ministerul Finantelor Publice. Cei care fac acest lucru sint cei de la Directia de Finante. Ei trebuie sa dea niste raspunsuri in cazul de fata", a spus Costel Dumbrava, directorul compartimentului comunicare relatii publice din cadrul CJ Vrancea. "Ne purtati de la Ana la Caiafa! Dar noi o sa mergem peste tot. Trebuie sa gasim un raspuns pina la urma", au comentat femeile. De la Directia de Finante, asistentii personali au primit insa aceeasi ridicare din umeri si acelasi raspuns legat de lipsa banilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.