Social

Angajatii de la Protectia Copilului se pregatesc sa iasa in strada

Mihaela Beșleagă
6 nov 2009 1580 vizualizări
Oamenii ameninta cu proteste in strada, daca nu isi primesc salariile pe 9 noiembrie u Marian Oprisan arunca pisica in curtea Guvernului condus de premierul Emil Boc, regele playback-ului , pentru lipsa banilor

Cei 1.100 de salariati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea vor protesta in strada dupa 10 noiembrie daca nu isi vor primi salariile. Aceasta decizie a fost luata ieri, in cadrul sedintei organizate de Sindicatul Liber Dreptatea de pe linga DGASPC, dupa ce conducerea institutiei a anuntat in urma cu doua zile ca nu exista fonduri in bugetul institutiei pentru asigurarea salariilor pentru luna noiembrie, dar nici pentru jumatate din luna octombrie. "Am decis ca vom face un protest scris si vom iesi in strada daca nu avem banii pe card pe 9 noiembrie, cind este ziua de salariu. Vom decide la acel moment cind vom protesta in strada, cel mai probabil pe 10-11 noiembrie", ne-a declarat Ionel Chetroiu, liderul de sindicat de la Protectia Copilului. Fondul de salarii lunar necesar institutiei este de circa 1,5 miliarde de lei vechi. Tot in cadrul sedintei de ieri s-a stabilit si conducerea sindicatului, care va cuprinde si trei vicepresedinti: Sorin Neagu, Daniel Secara si Adi Iacob Tiberius. Presedintele Consiliului Judetean, in subordinea caruia se afla Directia, arunca intreaga responsabilitate pentru lipsa banilor de salarii catre Guvernul condus de premierul Emil Boc, "regele playback-ului", dupa cum l-a botezat baronul. "Eu nu voi lasa lucrurile sa degenereze, dar poate dvs nu stiti sau o sa-mi povesteasca cineva acum ca s-au dat 4 miliarde de lei vechi la Festivalul Viei si Vinului si saracii oameni nu au primit salariile, dar activitatea de asistenta sociala si protectia drepturilor copilului se finanteaza in exclusivitate de la bugetul de stat, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Agentiei Nationale pentru Protectia Persoanelor cu Handicap. CJ nu a facut decit un artificiu pe care ar fi trebuit sa-l acopere Guvernul prin bugetul de stat pe anul 2009 si, credeti-ma, vom face tot ce este posibil de a determina acest Guvern completamente iresponsabil de a-si achita datoriile fata de institutiile de asistenta sociala si protectia copilului. O sa cautam in bugetul judetului Vrancea, o sa mai modificam de la un capitol la altul, o sa gasim o posibilitate", a explicat Marian Oprisan "artificiile" la care ar putea apela pentru a "salva" Directia pentru Protectia Copilului. Oprisan a promis ca 400.000 lei, cit au fost alocati pentru festival, vor merge in perioada urmatoare catre DGASPC. Lipsa fondurilor pentru finantarea sistemului de asistenta sociala este o problema generalizata cu care se confrunta majoritatea judetelor tarii, insa in aceasta perioada lipsa banilor este speculata electoral, in contextul alegerilor prezidentiale. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.