Social

Au venit pentru vin, dar s-au plins de paduri!

Doina Ganea
28 oct 2009 909 vizualizări
Pichetarea de ieri a Prefecturii s-a transformat in miting, iar problemele viticulturii erau de fapt problemele proprietarilor de paduri. Taranii au cerut controlul prefectului in retrocedari.

Un grup de peste 50 de tarani din Mera, Vidra si Paunesti a pichetat ieri Prefectura, cerind sa discute cu prefectul Ion Oprea. Organizatorii protestului, liderii Sindicatul Propact, Ginu Toma si Costel Ichim, au anuntat initial ca ar fi vorba doar de o simpla pichetare, care in cele din urma s-a transformat intr-un protest. Daca pichetarea fusese anuntata ca o consecinta a gravelor probleme ale viticulturii vrincene, protestul s-a referit de fapt la alte probleme ale taranilor, respectiv retrocedarea padurilor. Oamenii de la Vidra si Mera au cerut stoparea taierilor padurilor si s-au plins de faptul ca, in timp ce ei asteapta sa intre in proprietate, altii le taie copacii. Taranii sustin ca Prefectura nu se implica atit de mult pe cit ar trebui in aceasta problema, nu analizeaza cauza intirzierilor si nu ii sanctioneaza pe vinovati. Localnicii din Vidra au cerut ca membrii corpului de control ai Prefecturii sa se deplaseze la ei in localitate. "Ne-ati promis o echipa mixta. Unde este? Aveti o luna de zile. Nu ati facut nimic", au acuzat oamenii. Reprezentantul Guvernului in teritoriu le-a raspuns ca in prezent nu are nici macar un corp de control. "Eu in Prefectura nu am o mie de oameni care sa mearga in fiecare comuna si sa vada daca functioneaza sau nu comisiile sau daca primarii isi fac treaba. Primarul de la Vidra a mai fost amendat pentru ca in calitate de presedinte al Comisiei locale de aplicarea fondului funciar nu si-a facut corect datoria. Nu am nici un corp de control al Prefecturii. Am sa caut sa fie restabilita legea", a spus prefectul. In privinta retrocedarilor, Ion Oprea le-a atras atentia oamenilor ca au in localitate o Comisie locala care ar trebui sa fie mai activa si sa trimita dosarele de retrocedare la Prefectura. Tot prefectul a spus ca toate dosarele care ajung la Prefectura sint validate in timp optim. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.