Social

Crucea Rosie cauta voluntari pentru Banca de alimente

Daniel Garleanu
27 oct 2009 981 vizualizări
In cadrul proiectului umanitar, Vrancea a reusit sa adune 400 kg de alimente si 15.000 lei pentru sarmani

Proiectul desfasurat la nivel national, "Banca de alimente", cauta voluntari in rindul tinerilor pentru a-si putea duce la bun sfirsit misiunea inceputa cu o luna in urma. In cadrul unei emisiuni televizate de tip Teledon, sustinuta de Televiziunea Romana, Crucea Rosie Romana a initiat o colecta la nivel national pentru persoanele care se afla in impas si care efectiv nu au ce sa manince. Bunurile, banii si alimentele strinse in cadrul emisiunii umanitare ii vor ajuta pe romanii saraci sa treaca mai usor peste anotimpul rece, urmind ca ei sa beneficieze de donatii incepind cu saptamina viitoare si pina la sfirsitul anului. In cadrul supermarketului Carrefour sint deja instalate recipiente in care pot fi donate sume de bani sau produse, cele strinse pina in prezent fiind depozitate in locatia proiectului "Masa de roti" desfasurat de filiala judeteana a Crucii Rosii. Judetul nostru a reusit in cadrul Teledonului sa adune 400 kg de alimente si 15.000 lei, iar la nivelul tarii s-au strins peste 90.000 euro prin apelurile telefonice taxabile. Ziua de distribuire a alimentelor va fi unica in tara, iar beneficiarii vor fi alesi in functie de gravitatea situatiei financiare in care se gasesc. Noi recipiente de colectare vor fi amenajate si in cadrul supermaketurilor Penny si Kaufland din Focsani. "Simtim o nevoie acuta de voluntari in centrele comerciale in care ne desfasuram activitatea. In prezent beneficiem de serviciile de voluntariat a 12 persoane", a spus Rodica Davidean, directoarea filialei de Cruce Rosie. Orarul in care pot fi intilniti voluntarii in centrele comerciale este zilnic, de la ora 16.30 pina la 20.00, iar in week-end de la 10.00 si pina la 21.00. Programul "Banca de alimente" va dura pina la sfirsitul anului. (Daniel GIRLEANU)


Soveja si Crucea Rosie isi dau mina in caz de urgenta


Filiala de Cruce Rosie si Primaria comunei Soveja sint in discutii pentru atribuirea unui teren in scopul instalarii unui Centru pentru Situatii de Urgenta in localitatea montana. Proiectul este inca in "fasa", insa ambele parti si-au exprimat deschiderea catre infiintarea in zona a unui astfel de centru. Terenul pe care va fi amplasat Centrul a fost identificat de catre autoritatile din Soveja, urmind ca proiectul sa fie aprobat de catre Consiliul Local. "Avem disponibilitate sa deschidem zona. Dorim in decursul a doua saptamini sa fie gata proiectul Centrului pentru Situatii de Urgenta la Soveja", a spus primarul Costel Plesa. Locatia aleasa de catre Crucea Rosie este una strategica, dat fiind faptul ca zona permite activitati complexe de antrenare a voluntarilor. "Este nevoie in Vrancea de un astfel de centru, judetul fiind afectat in decursul timpului de tot felul de calamitati", a spus Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie. Aceasta a solicitat intre 3.000-5000 de metri pentru a-si putea desfasura activitatile. Chiar daca raspunsul catre Capitala trebuia dat in urma cu doua zile, Davidean inca spera ca proiectul sa fie pus pe picioare. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.