Social

Ambulantele SMURD, functionale de la sfirsitul lunii noiembrie

Raluca Manolache
26 oct 2009 882 vizualizări
Dupa mai bine de doua saptamini de la aducerea celor doua ambulante de tip SMURD in Vrancea, abia vineri acestea au ajuns in custodia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Ambulantele au fost transferate de catre Directia de Sanatate Publica (DSP), acestea urmind sa devina functionale cel mai devreme la sfirsitul lunii noiembrie. Una dintre autosanitare va ramine la Focsani, iar cea de-a doua va fi folosita la Sectia de Pompieri de la Adjud. "SMURD va fi functional cel mai probabil la sfirsitul lunii noiembrie, dupa ce lucratorii ISU vor finaliza cursurile de formare pentru paramedici", a precizat sg. maj. George Dumitrache, purtatorul de cuvint al ISU. 18 pompieri s-au inscris la cursurile care se desfasoara la Centrul Regional de Formare in Asistenta Medicala de Urgenta si Descarcerare din Galati, in perioada 26 octombrie "" 20 noiembrie. Interventiile pentru care este solicitat SMURD includ urgentele care pun in pericol viata persoanelor, precum accidente, explozii, incendii, starile de inconstienta, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si, mai ales, accidentele colective. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.