Social

Soldatul anului la Brigada 282

Raluca Manolache
24 oct 2009 1830 vizualizări
Trei militari ai brigazii au fost premiati pentru ca stiu meserie

Militarii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" s-au "luptat" in aceste zile pentru a demonstra cine este cel mai bun. In perioada 19 "" 23 octombrie militarii din unitatile brigazii, Focsani, Braila, Galati si Turda, s-au intrecut intr-un sumum de probe pe parcursul carora au trebuit sa-si dovedeasca atit calitatile, aptitudinile, abilitatile profesionale dar si rezistenta la efort psihic si fizic. Acestia au vrut sa devina cistigatorii competitiei "Subofiterul /soldatul anului" faza pe brigada."Probele la care au fost supusi, pregatite de catre echipa consilierului comandantului brigazii, plutonier adjutant Marius Stoian, au constat in executarea unui mars fortat pe distanta de 4 km, a unei sedinte de tragere dar si parcurgerea unui traseu complex in care au trebuit sa puna in aplicare cunostintele de specialitate-orientare dupa azimut, sanitare, de comunicatii, de protectie chimica", a precizat mr. Toni Ene, purtatorul de cuvint al Brigazii 282. La categoria subofiteri cistigatorii au fost: locul I - plutonier Iulian Costel Olaru din unitatea de tancuri din Galati, locul II - plutonier Florin Munteanu din cadrul subunitatilor de brigada si locul III - plutonier Ilie Viorel din cadrul unitatii din Focsani. La categoria soldati cistigatorii au fost: locul I "" soldat Nica Daniel Alexandru din cadrul subunitatilor de brigada, locul II - soldat Bogdan Lucian din cadrul unitatii din Focsani si locul III "" soldat Florentin Chitu din cadrul unitatii din Focsani. "Competitia s-a dovedit utila si a promovat o noua modalitate de a demonstra profesionalismul militarilor din Brigada 282 Infanterie Mecanizata «Unirea Principatelor»", a declarat consilierul comandantului brigazii, plutonier adjutant Marius Stoian. Aceasta competitie s-a organizat cu prilejul Zilei Armatei Romane, care se marcheaza in fiecare an pe 25 octombrie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 53 minute, 39 secunde
pai de ce nu ii astepti si pe colegii dvs din afganistan. ca sa va masurati puterile ...sau va e teama de concurenta..?nu este corect..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.