Social

Daruri si zimbete din inima pentru batrinii Focsaniului

Iulia Nicolaie
23 oct 2009 1300 vizualizări
Cu hirtia ce-adunam/ multi copaci o sa salvam , au recitat scolarii

Caminul de Batrini din Focsani a fost luminat ieri de chipurile micutilor care nu au venit cu mina goala, ci cu dulciuri si zimbete. Scoala "Ion Basgan" din Focsani si Gradinita nr. 17 au pus la punct o mica serbare pentru a le mai inveseli batrinetile celor 37 de virstnici din azil. Evenimentul, care a inceput in jurul orelor 10.00, a avut si o tema prestabilita, colectarea selectiva a deseurilor. Fiecare dintre cei 26 de copii prezenti au recitat citeva versuri cu tema ecologista, unii cu asa patos incit au stirnit aplauze de admiratie. "Cu hirtia ce-adunam/ multi copaci o sa salvam/ Orice plastic dus la cos/ poate fi iar de folos", au explicat prin rime scolarii. Prichindeii de clasa intii au jucat diverse roluri, precum "Poluarea", "Piticul" sau "Captain Planet" si s-au dovedit a fi mari iubitori ai naturii. "Eu nu arunc gunoaiele pe jos niciodata, nici cind plec in excursie. Si inainte sa le arunc le selectez. O sa fac la fel si cind o sa fiu batrin", ne-a spus Denis Ciornita, elev in clasa intii la "Ion Basgan". "Am venit aici la serbare, dar nu ne-am pregatit cu mult timp inainte. Si eu colectez separat deseurile", a afirmat si colegul sau, Iulian Dobrisan. Actiunea a fost coordonata de institutorul Alina Coarca si s-a bucurat de succes, batrinii fiind mai mult decit incintati de prestatia artistica a copiilor. Scoala "Ion Basgan" nu este la prima actiune cu tema ecologista, ultimul eveniment de acest fel avind loc la Gradinita partenera, nr. 17, acum citeva saptamini. Virstnicii au primit, cu aceasta ocazie, si un aragaz din partea unui politician vrincean. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.