Social

Ziua Europeana împotriva Traficului de Persoane

Dan Chiriac
16 oct 2009 832 vizualizări
Politistii incearca sa faca educatie printre tineri

In fiecare an, pe 18 octombrie se sarbatoreste Ziua Europeana impotriva Traficului de Persoane. Cu acest prilej, ieri, ofiterii de la Prevenire impreuna cu reprezentantul Centrului Regional impotriva Traficului de Persoane Galati, Cornelia Crisan, au organizat activitati preventive la Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra si la Scoala Generala nr. 1 din Burca. Elevii au participat la discutii interactive pe tema traficului de persoane si au vizionat filme educative. Azi, la Penitenciarul Focsani, ofiterii de la prevenirea criminalitatii vor oferi recomandari pe aceasta linie iar politistii de proximitate vor distribui pliante la scolile de pe raza de competenta. Politistii au precizat in cadrul actiunii de la Vidra ce reprezinta aceasta infractiune. "Constituie infractiune de trafic de persoane recrutarea, transportarea, cazarea sau primirea unei persoane, prin amenintare, violenta sau alte forme de constringere, prin rapire, frauda ori inselaciune, abuz de autoritate sau profitind de imposibilitatea acelei persoane de a se apara sau de a-si exprima vointa, ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori alte foloase pentru obtinerea consimtamintului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, in scopul exploatarii acestei persoane si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Traficul de persoane savirsit de doua sau mai multe persoane impreuna sau daca s-a cauzat victimei o vatamare grava a integritatii corporale sau sanatatii se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Recrutarea, transportarea, transferarea, gazduirea sau primirea unei persoane cu virsta cuprinsa intre 15 si 18 ani, in scopul exploatarii acesteia constituie infractiune de trafic de minori si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca aceasta fapta a fost savirsita asupra unei persoane care nu a implinit virsta de 15 ani, pedeapsa este inchisoare de la 5 la 15 ani". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.