Social

Laminoristii isi cer drepturile in instanta

Doina Ganea
13 oct 2009 1011 vizualizări
Fostii angajati au de primit echivalentul a trei salarii compensatorii si salariile pe lunile august si septembrie u oamenii aduna semnaturi pentru a da in judecata societatea

Fostii salariati de la sucursala Laminate Focsani, care au fost disponibilizati pe 15 septembrie, vor sa dea in judecata societatea pentru recuperarea drepturilor salariale. Oamenii au de primit cele trei salarii compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca in situatia disponibilizarii, dar si lichidarea pe lunile august si septembrie. Liderul de sindicat al Cartel Alfa, filiala Vrancea, Emil Ravoiu, a intocmit o lista de semnaturi cu cei 400 de fosti salariati, in baza careia urmeaza sa fie deschis procesul. "In prezent adunam semnaturi. Fiecare isi scrie adresa, CNP-ul, pentru a inainta o actiune in instanta pentru recuperarea salariilor compensatorii. Fiecare angajat trebuie sa primeasca trei salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca. Oamenii nu le-au primit pina acum si nu au primit nici lichidarea pe lunile august si pe septembrie, adica pina pe 15 cind au fost disponibilizati", a precizat liderul sindical Emil Ravoiu. Potrivit aceleasi surse, pina ieri semnasera 130 din fostii salariati, iar lista a ramas in continuare deschisa. Avind in vedere ritmul in care vin oamenii sa se treaca pe aceasta lista si procedurile in instanta, Ravoiu este de parere ca abia peste 6 luni este posibil ca fostii salariati sa intre in posesia banilor. "Oamenii sint pe la tara, la recoltat. Unii chiar locuiesc acolo si vin mai greu la Focsani, ca nu au bani de drum. Asa ca, dupa parerea mea, va mai dura pina vom ajunge in instanta cu cerintele noastre. Iar din propria experienta pot sa spun ca va trece mai bine de jumatate de an pina ce isi vor vedea muncitorii drepturile salariale in buzunare", ne-a declarat liderul Cartel Alfa. Conducerea Laminorul, care pina mai ieri detinea un total de 480 de muncitori, a notificat in luna iulie Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca ca va concedia 400 dintre angajati din cauza lipsei de comenzi. Emil Ravoiu ne-a mai declarat ca oamenii mai spera ca se vor intoarce in citeva luni la munca. "Exista o oferta din partea unui cetatean italian. Acum nu stim daca va prelua in totalitate firma sau doar o parte din actiuni, dar este o problema de durata. Nu se rezolva in citeva zile. Oamenii insa spera ca vor relua lucrul", a mai spus liderul sindical. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.