Social

Au sosit ajutoarele din Germania pentru Crucea Rosie

Ciprian Fânaru
12 oct 2009 2027 vizualizări
Voluntarii germani, care au venit incarcati cu multe daruri, vor ramine in judet zece zile

Un transport cu ajutoare umanitare colectate de angajati si voluntari ai Crucii Rosii din Germania au ajuns ieri la Focsani. Potrivit directoarei filialei Vrancea a organizatiei, Rodica Davidean, este pentru a treia oara cind omologii germani vin sa sprijine in acest mod activitatea din judetul nostru. Vizitatorii Vrancei sint reprezentanti ai Crucii Rosii din Lauterbach "" Fulda de care ii leaga cinci ani de prietenie, sub coordonarea Crucii Rosii Frankfurt, colaborarea cu colegii romani fiind in acest caz veche de un deceniu.Transportul de ajutoare care include si aparatura medicala a ajuns ieri pe plaiuri mioritice si a fost depozitat deocamdata in curtea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Unele dintre aceste ajutoare vor servi la derularea in mai bune conditii a programului "Masa pe roti" si a proiectului mai larg intitulat Banca de Alimente. In masinile venite din Germania se regasesc echipamente medicale precum ecografe, incubatoare pentru copii, cintare, dar si mese, scaune, 60 de saltele plus noptiere si masute atasate pentru ca bolnavii sa poata servi masa. Beneficiarii organizatiei vor primi foarte multa imbracaminte, obiecte de uz casnic si chiar mobila pentru bucatarie si lenjerie. Din transport nu lipsesc uniforme de Cruce Rosie, binevenite pentru filiala vrinceana. "Toate cu certificate de calitate si documentele necesare", dupa cum a dat asigurari Rodica Davidean. Nemtii au achizitionat de aici si un aragaz in valoare de 1.700 de lei, care va fi util in scopul prepararii hranei. Sederea voluntarilor germani, care nu au uitat sa-si plateasca si cotizatia anuala in valoare de 10 euro, va dura trei zile, timp in care vor vizita obiectivele Crucii Rosii din judetul nostru. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.