Social

Vrancea a dat tarii 163 de militari

Raluca Manolache
10 oct 2009 1033 vizualizări
643 de tineri au dorit sa tina arma in mina, insa nu toti au reusit sa treaca cu brio de probele impuse u foarte putini agreeaza ideea sa nu se intoarca acasa , spune col. Miti Mirel Babeanu, seful Centrului Militar Zonal

Vrancea a dat tarii in acest an 163 de militari, numarul celor care au dorit sa intre in sistem fiind cu mult mai mare. Este vorba atit de soldati gradati voluntari, cit si de tinerii care au dorit sa devina ofiteri sau maistri militari. Astfel, patru vrinceni au reusit sa promoveze examenul de admitere la colegiile militare liceale, iar alti sase urmeaza cursurile unitatilor de invatamint pentru a ajunge ofiteri pe filiera directa. Inca 52 de tineri au inceput cursurile necesare pentru a deveni ofiteri si subofiteri pe filiera indirecta si doar patru au dorit sa devina maistri militari. Gradul scazut de admitere este determinat de prezenta scazuta la concurs, deoarece tinerii nu opteaza pentru maistri militari de aviatie si marina din cauza faptului ca nu exista unitati militare de profil pe raza judetului. "Foarte putini agreeaza ideea sa nu se intoarca acasa", spune col. Miti Mirel Babeanu, seful Centrului Militar Zonal. Totodata, 97 de tineri, din care 10 fete, si-au indeplinit visul de a imbraca haina militara devenind soldati gradati voluntari. "Cu toate inconvenientele generate de numarul relativ redus de locuri comparativ cu numarul celor recrutati pentru selectie, apreciez ca activitatea s-a desfasurat normal si exista premise ca aceasta sa cunoasca o crestere si pe viitor", a spus lt. col. Aurelian Chelaru, seful Biroului de Informare-Recrutare. In Vrancea in acest an au fost 643 de tineri care au dorit sa tina arma in mina, insa nu au reusit toti pentru ca nu indeplineau cerintele impuse. "Cariera militara nu trebuie privita ca un simplu job deoarece in acest domeniu se solicita o gama larga de calitati atit fizice, dar mai ales psihice. Pornind de la o buna constitutie fizica pe care fiecare candidat trebuie sa o posede la data concursului si sa aiba posibilitatea si dorinta de a o imbunatati intr-un proces continuu, reclamat de solicitarile fizice intense la care este supus zilnic, in procesul de instruire militara. Se impun a fi precizate si aspectele de ordin vocational cu care acestia trebuie sa fie inzestrati: loialitate, spirit de echipa, caracter si bun simt, spirit de sacrificiu, punctualitate si responsabilitate, altruism, capacitate de efort psihic si prelungit, in conditii de stress", a mai spus Aurelian Chelaru. (Raluca MANOLACHE)


CASETA


Ziua resurselor umane


Cadrele de la Centrul Militar Zonal au serbat ieri 147 de ani de la infiintarea primei structuri centrale de personal a armatei. Astfel, la 9 octombrie 1862, prin Inaltul Decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, in cadrul Ministerului de Război, a luat fiinta, "I-a Directie Personal si Operatii Militare", organizată pe două "diviziuni". (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.