Social

Pensionarii au protestat in fata Prefecturii

Daniel Garleanu
9 oct 2009 1081 vizualizări
Batrinii nu au mari sperante de la viitor, nemultumiti fiind de initiativele Guvernului Boc de a scadea pensiile

Inca de la orele diminetii, pensionarii s-au postat in fata sediului Prefecturii pentru a protesta fata de intentia Guvernului de a scadea cuantumul pensiilor. In jur de 15 persoane de virsta a III-a au participat ieri la protest timp de o ora, dupa care reprezentantii batrinilor au asteptat sa discute cu prefectul Ion Oprea. Virstnicii sint nemultumiti de initiativele Guvernului cu privire la Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. "Premierul Emil Boc vrea practic sa scada pensiile. Vor sa schimbe acest sistem, sa-l decupleze de salariu si sa creasca pensia cu jumatate din diferenta dintre salariul mediu brut si cel preconizat. Se vor prinde foarte putini si care o vor face va fi prea tirziu", spune Nicolae Zamfir, presedintele Asociatiei Sindicatului Pensionarilor din Vrancea. Dupa ce au asteptat mai bine de o ora pe la usi, reprezentantii pensionarilor au intrat la discutii cu prefectul. "Au fost la mine reprezentantii pensionarilor si i-am primit cu mare drag si cu mult respect. Ei aveau o nemultumire, de fapt o neclaritate in privinta unor discutii care se poarta pe Legea 19. Vorbim despre un proiect de hotarire de Guvern, nu de un act normativ aprobat, lucru pe care l-au inteles si acceptat", ne-a spus prefectul Ion Oprea. De asemenea, pensionarii au fost nemultumiti si de vestitele pensii speciale care, dupa parerea lor, influenteza pensia fiecaruia. Ion Oprea i-a asigurat ca "mai ales in momente de criza nu va fi diminuata pensia" si ca "sint suficienti bani pentru a se plati la timp drepturile inscrise pe taloanele de pensie". Batrinii sint hotariti sa organizeze astfel de proteste si pe viitor daca li se vor diminua veniturile. (Daniel GIRLEANU)


Clubul Pensionarilor are sediu


Pensionarii sint fericiti ca de ieri au un sediu numai al lor in care sa se poata intilni si socializa. 50 de persoane, membre ale Clubului Pensionarilor din Focsani, s-au adunat ieri la inaugurarea sediului din Str. Greva de la Grivita. Presedintele onorific al Clubului, Nicu Mazere, spune ca momentul ales pentru a taia panglica sediului nu are de-a face cu campania electorala sau cu partidele politice. "Initiativa infiintarii Clubului Pensionarilor vine ca o necesitate a alungarii singuratatii batrinilor, acesta fiind cel mai greu lucru si mai dureros in anii batrinetii", a spus Nicu Mazere. Inaugurarea a debutat cu slujba de sfintire onorata de preotul Ion Gherman, dupa care pensionarii au fost invitati sa ia o gustare. Spatiul masoara 110 metri patrati, este dotat cu bucatarie si toaleta, insa valoarea investitiilor nu a fost divulgata. Aici se vor desfasura activitatile pensionarilor care pina acum se intilneau in diferite locatii inchiriate. La proiect au contribuit Consiliul Local Focsani, ENET, CUP si Consiliul Judetean. "La inceput a fost o idee, dupa aceasta un proiect si in final ceea ce vedeti acum", a spus primarul Decebal Bacinschi. Pensionarii s-au declarat incintati de imaginea sediului si de drumul pe care l-au luat banii lor din contributii. "Sintem foarte fericiti ca avem unde sa ne intilnim, sa socializam. Sintem o familie, oameni care au in spate povara unor ani de munca", a spus Veronica Eremia, director executiv al Asociatiei Pensionarilor. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.