Social

«Banca amintirilor niciodata nu da faliment!»

Daniel Garleanu
1 oct 2009 1128 vizualizări
Bunicii serbeaza Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice

Batrinii din Vrancea au petrecut de ziua lor inca de marti, 29 septembrie, la Casa Armatei, chiar daca Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice este celebrata pe 1 octombrie. Spectacolul organizat pentru seniorii vrinceni s-a numit «Sa nu ne despartim!» si a fost sustinut de grupul «Seniorii» din Focsani. Timp de doua ore, cele aproximativ 70 de persoane cu virste inaintate, gatite de sarbatoare, au ascultat muzica si au participat la momente incarcate de nostalgie. «S-a simtit parfumul anilor tineretii si a iesit in evidenta respectul si recunostinta fata de persoanele in virsta», ne-a spus ing. Marin Ionel, in virsta de 55 de ani, scriitor si poet. Ziua Virstnicilor a fost stabilita in februarie 1991, an in care au fost adoptate si "Principiile Natiunilor Unite pentru persoanele in virsta destinate a le permite sa traiasca mai bine in anii cistigati". Independenta, integrarea, autorealizarea si demnitatea sint citeva din principiile adoptate. "E mai potrivit sa ii numim pe cei de virsta a treia persoane cu multe amintiri sau seniori. Banca amintirilor niciodata nu da faliment», spune Electra Eftandopolos, directorul Unitatii de Asistenta Medico- Sociala Odobesti, care se ocupa de ingrijirea oamenilor batrini si singuri. Batrinii de astazi se pling ca, ajunsi la virsta senectutii, nu mai prezinta interes pentru comunitate chiar daca ei sint cei care au construit prezentul si o buna parte din trecut. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.