Social

Bolnavii dializati se muta in casa noua

Raluca Manolache
28 sep 2009 2954 vizualizări
Firma International Healthcare Systems (IHS) a investit 2,9 milioane de euro pentru ridicarea noului Centru de nefrologie si dializa la Focsani u 172 de pacienti vor beneficia de la 1 octombrie de cele mai eficiente tratamente u acestia vor beneficia ca si pina acum de gratuitate, intrucit compania a incheiat contract cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate

International Healthcare Systems (IHS), companie membra a grupului SofMedica, a inaugurat ieri primul Centru privat de Dializa IHS Focsani. La acest eveniment au participat, alaturi de managementul IHS, autoritatile locale si personalitati ale vietii medicale. Inaugurarea a fost precedata de simpozionul medical acreditat cu tema "Rolul medicului de familie in asistenta integrata a bolnavului cronic renal", organizat de IHS, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Vrancea. "Dincolo de tehnologii bune si de sisteme de inalta performanta incercam sa oferim pacientilor cu insuficienta renala cronica cele mai bune terapii disponibile in lume. Scopul tuturor centrelor de dializa, si mai ales a celor private, este imbuntatirea calitatii vietii a acestor pacienti si de aceea am pregatit acest mediu placut, modern si insorit", a spus administratorul companiei International Healthcare Systems, George Sofianos. Astfel, peste 172 de pacienti, care au fost preluati de la Centrul de Hemodializa de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, vor primi in mod gratuit cele mai bune servicii medicale si se vor simti confortabil in noul sediu in care s-au investit 2,9 milioane de euro. Gratuitatea este posibila pentru ca firma International Healthcare Systems a semnat un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate astfel incit toate serviciile oferite dializatilor sa fie decontate. "Centrul de Dializa IHS Focsani pune la dispozitia pacientilor, gratuit, cele mai performante echipamente si servicii medicale la standarde europene. Calitatea serviciilor medicale, confortul pacientilor si sprijinirea reintegrarii lor socio-profesionale sint cele mai importante aspecte de care tinem cont", a declarat dr. Mirinela Buruiana, medic primar nefrolog, coordonatorul Centrului de Dializa IHS Focsani.


Transport gratuit pentru bolnavi


Bolnavii nu vor trebui sa scoata bani din buzunar, in cazul in care sint din alte localitati, pentru a ajunge pe Calea Moldovei, unde se afla sediul centrului. O firma privata se pare ca se va ocupa de transportul pacientilor, care pina acum era efectuat de Serviciul de Ambulanta. De asemenea, Centrul de Dializa IHS Focsani este dotat cu 20 aparate noi de hemodializa de ultima generatie si aparate de dializa peritoneala automata, printre cele mai performante echipamente existente acum in lume. De pacienti urmeaza sa se ocupe o echipa formata din 25 de cadre medicale, dintre care 3 medici. Pacientii vor beneficia atit de terapii medicale la standarde europene, precum si de consultatii de nefrologie in cadrul cabinetelor de specialitate ale Centrului, ghiduri proprii de dieta si tratament, consiliere specializata din partea unui asistent nutritionist si a unui psiholog. In acest moment, IHS detine o retea formata din sapte centre private de dializa, dintre care patru au fost recent construite de la zero in Braila - 2008, Galati "" 2009, Fundeni "" 2009, Focsani "" 2009, iar celelalte functioneaza in cadrul unor spitale precum Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, Spitalul Judetean din Buzau. Dincolo de a opera conform celor mai inalte standarde si de utilizarea celor mai noi tehnologii, scopul IHS este de a oferi pacientilor cu afectiuni cronice renale cele mai bune terapii de supleere renala, disponibile in lume, dupa cum au declarat oficialii firmei la inaugurarea de ieri. (Raluca MANOLACHE)


CASETA


Dializa, sansa pentru viata


Dializa este o metoda de eliminare a reziduurilor, toxinelor si excesului de apa din singe si de restabilire a echilibrului hidroelectrolitic. Aceste functii sint in mod normal indeplinite de rinichi. Cele doua forme principale de dializa sint hemodializa si dializa peritoneala. Cei 172 de pacienti fac naveta si de trei ori pe saptamina la rinichiul artificial, astfel incit aparatele spitalului erau suprasolicitate. Viata acestor oameni depinde de aparatul de dializa, care suplineste functiile rinichiului. Un bolnav de insuficienta renala cronica trebuie sa stea in jur de 18 ore pe saptamina la aparatul de filtrat singele. Deschiderea Statiei de Hemodializa de la Focsani in anul 1997 a insemnat pentru acesti bolnavi o speranta de viata, pentru ca si-au putut curata singele mai aproape de casa. Pina acum, putini dintre ei au reusit sa beneficieze de un transplant de rinichi pentru a scapa de dializa. In mod normal, spun medicii, dializa ar trebui sa fie o etapa intermediara pina la transplantul renal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 7 minute, 53 secunde
ma bucur de noul centru
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.