Social

Faina si zahar de la UE pentru vrincenii saraci

Mihaela Beșleagă
9 sep 2009 990 vizualizări
Vrincenii cu venituri mici vor primi gratuit incepind din aceasta luna cite 15 kg de faina si 4 kg de zahar din stocurile de interventie comunitare europene destinate persoanelor defavorizate.

Astfel, 60.000 de persoane de pe tot cuprinsul judetului vor beneficia de ajutoare in cadrul programului Uniunii Europene, listele cu beneficiarii fiind deja realizate la nivelul primariilor. Cele 200 de tone de faina si zahar se afla la un depozit central din Galati, urmind ca produsele sa ajunga in judet, apoi sa fie preluate de primarii pentru impartirea lor catre cetatenii cu venituri modeste. "In acest moment produsele se afla intr-un depozit din Galati, de unde urmeaza sa ajunga in Vrancea. Nu se cunoaste deocamdata calendarul dupa care vor incepe sa fie distribuite aceste cantitati", a declarat Traian Negulescu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului, care, impreuna cu Consiliul Judetean supravegheaza distribuirea fainei si a zaharului, care se va realiza prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Acest ajutor va ajunge la persoanele cu un venit minim pe economie, somerii care primesc indemnizatie de somaj, dar si pensionarii care au remuneratii sub 400 de lei pe luna. De ajutorul european vor mai beneficia si persoanele cu handicap grav. Peste 2,8 milioane de romani cu venituri foarte mici vor primi produse din fonduri alocate Romaniei de UE. Pentru acest an, tarii noastre i-au fost repartizate 28 de milioane de euro, bani proveniti din Fondul European de Garantare Agricola. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 17 ore, 31 minute, 48 secunde
Cum adica nu se cunoaste calendarul dupa care vor incepe sa imparta faina si zaharul? Orice prost stie ca se impart in campania electorala.Cat despre calitatea acestor produse pot spune ca este foarta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.