Social

Spitalele tipa dupa rezidenti

Raluca Manolache
7 sep 2009 1558 vizualizări
Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani are cele mai multe posturi libere ce pot fi ocupate de rezidenti

Unitatile spitalicesti din Vrancea au nevoie de medici rezidenti ca de aer. Cele sapte spitale si Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea au transmis Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea ca au 29 de posturi libere ce pot fi ocupate prin concursul national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc. Lista cu locurile libere a fost trimisa la Ministerul Sanatatii, care urmeaza sa organizeze in aceasta toamna concursul. "In vederea organizarii concursului, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiei de Sanatate Publica sa transmita lista cu posturile propuse din unitatile aflate in subordine ce pot fi scoase la concursul de intrare in rezidentiat pe post", a precizat ec. Carmen Gheorghiu, purtatorul de cuvint al DSP Vrancea. Situatia arata ca Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani are cele mai multe posturi libere ce pot fi ocupate de rezidenti in specialitati deficitare. La nivelul judetului se cauta rezidenti pentru specialitatile epidemiologie, igiena, reumatologie, cardiologie, medicina legala, diabet, neonatologie, medicina de laborator, pneumologie, psihiatrie, terapie intensiva, radiologie, farmacie, chirurgie generala, pediatrie si obstetrica-ginecologie. Ocuparea posturilor se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuind-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu in parte. Rezidentiatul se organizeaza in urmatoarele forme: pe locuri, pe posturi si prin selectie pentru medicina de familie si are o durata cuprinsa intre 3 - 7 ani, in functie de specialitate. (Raluca MANOLACHE)


Examen pentru medici


Directia de Sanatate Publica (DSP) a demarat inscrierile privind organizarea examenului pentru obtinerea titlului de medic specialist. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala isi pot depune dosarele pina pe 15 septembrie, Ministerul Sanatatii urmind sa organizeze examenul pe data de 14 octombrie. Examenul se va desfasura in centrele universitare medicale care asigura pregatirea pentru toate modulele teoretice si baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice si terapeutice din curriculumul de pregatire, cu exceptia specialitatii medicina de urgenta, pentru care concursul se va desfasura in centrele universitare din orasele Bucuresti si Tirgu Mures. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 21 minute, 33 secunde
Ce sa invete un rezident in spitalul din Focsani? De la cine?
, acum 739393 zile, 7 ore, 21 minute, 33 secunde
Mda... Hai sa mai pregatim niste doctori pentru Franta,Anglia, Germania, Statele Unite, sau , mai aproape, ceva clinici de prestigiu din diverse centre universitare. Parca s-a mai incercat asa ceva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.