Social

Virusul Hantaan a mai facut o victima

Raluca Manolache
5 sep 2009 1006 vizualizări
Virusul din aceeasi familie cu Ebola, denumit Hantaan, a mai facut o victima in Vrancea. Este vorba de un tinar de 29 ani din Movilita care a fost diagnosticat cu febra hemoragica cu sindrom renal determinata de hantavirusuri, infectia fiind confirmata de analizele realizate la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino .

Medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea urmeaza sa se deplaseze la locuinta tinarului, care munceste in sectorul forestier, unde se va face o deratizare. O astfel de actiune ar trebui realizata de Primarie in toata localitatea. In acest an alte doua persoane, un baietel de 15 ani din Ruginesti si un barbat de 37 ani din Poiana Cristei au urmat tratament medical dupa ce au aflat ca sufera de aceasta afectiune ce este cauzata de rozatoare. Medicii atrag atentia ca febra hemoragica cu sindrom renal determinata de hantavirusuri debuteaza brusc si este caracterizata prin febra, dureri lombare, greturi, dureri musculare si frisoane si se ajunge pina la insuficienta renala acuta. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.